Instagram dolandırıcıları ifşalıyor! Instagram Gözden Geçir nedir, kimlerde görülür?

Instagram son dönemlerde kullanıcıların daha güvenli bir ortamda sosyal medya kullanımlarını sağlayabilmek adına yeni özellikler getirmeye başladı. Aktarılan son habere göre Instagram Gözden Geçir uygulaması uygulanmaya başlandı. İşte merak edilenler!
Instagram dolandırıcıları ifşalıyor! Instagram Gözden Geçir nedir, kimlerde görülür?

Son dönemlerde sosyal medyada dolandırıcılık uygulamaları artış göstermeye başladı. Kullanıcılar sık sık gelen takipçi isteklerinden şikayetçi olurken, Instagram bu kişileri ifşalamak adına yeni bir uygulamayı yürürlüğe koydu. Bundan sonra bazı kullanıcılar için “Onayla” butonu yerine “Gözden Geçir” butonu olacak.

Dünyanın en sık kullanılan sosyal medya uygulamalarının başında gelen Instagram son günlerde yine hareketli! Dolandırıcıların engellemesi ve önüne geçilmesi için yeni bir düzenleme geldi. Birçok kişiye peş peşe istek atan kullanıcılar için Instagram bundan sonra “Gözden Geçir” butonunu devreye sokacak.

0x0-instagram-capkinlarini-yikan-guncelleme-onune-gelene-mesaj-atip-istek-gonderen-1702374691284.jpg

INSTAGRAM GÖZDEN GEÇİR NEDİR?

Instagram hesabınıza bir kullanıcı istek atıyorsa, bundan sonra Gözden Geçir kısmını görebilirsiniz. Kabul et ifadesinin olması, profilin normal bir profil olduğunu göstermektedir. Ancak Gözden Geçir ibaresi varsa, bu çok sayıda kişiye peş peşe istek gönderen bir profil olduğu anlamına gelmektedir.

TWİTTER’DA GÜNDEM OLDU

Instagram’ın bu yeni özelliği özellikle X olarak güncellenen Twitter uygulamasında gündem oldu. Pek çok kullanıcı bu özelliğin çok iyi olduğunun altını çizerken, olası dolandırıcılıklar için de tedbir alabileceklerini belirtti.

Gözde Geçir uygulaması, Instagram'da yakın zamanda uygulanmaya başlandı. Özellikle Gözden Geçir ibaresinin yer aldığı profillere karşı kullanıcıların dikkatli olması istendi.