Güneş'te oluşan kara delikte kötü haber! Hızla dünyaya geliyor

Bilim adamlarının dünya, güneş ve evren ile ilgili çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Aktarılan son habere göre Güneş’te bir kara delik oluştuğu belirtildi. Sadece 24 saatte 800 bin km genişliğe varan bu karanlık delikte kötü haber verildi!
Güneş'te oluşan kara delikte kötü haber! Hızla dünyaya geliyor

Güneş’te meydana gelen kara delikte dünya ile ilgili şoke eden bir durum ortaya çıktı. Aktarılan son habere göre kara delikte jeomanyetik fırtınalar başladı. Bu fırtınalardaki radyasyon akımlarının ise hızlı bir şekilde dünyaya geldiği belirtildi.

Sırlarının hala tam olarak çözülemediği Güneş’te büyük bir kara delik oluştu. Bilim adamlarının çalışmalarına göre bu kara delikte Dünya’ya doğru bir radyasyon akımı başladı.

gunes-in-yuzeyinde-kara-delik-acildi-dunya-ya-16602395-746-m-min.jpg

60 DÜNYA BÜYÜKLÜĞÜNDE

Güneş’te meydana gelen karadeliğin asıl adının koronal delik olduğu ifade edildi. Büyüklüğünün ise 60 dünyaya eşit olduğu ifade ediliyor. Bu delik sadece 1 gün içinde 800 bin km büyüklüğe ulaştı. 4 Aralık tarihinde başlayan bu oluşumda radyasyon akımları dünyaya doğru gelmeye başladı bile!

İlginizi çekebilecek diğer haberler:

AKIN AKIN DÜNYAYA GELİYOR

Kara delikte meydana gelen güneş rüzgarları radyasyon akımlarının hızlı bir şekilde dünyaya doğru geldiği ifade edildi. Bu koronal deliğin en son mart ayında oluştuğu ifade ediliyor. Daha önceki dönemlerde 27 güne kadar oluşumunun devam ettiği bu kara deliğin ne zaman yok olacağı bilim dünyası tarafından bilinmiyor.

Bilim adamların değerlendirmesine göre Güneş’te zaman zaman meydana gelen bu patlamalar bir yıl boyunca artarak devam edebilir.