WhatsApp için yeni özellik! Telefon numarası şart değil!

WhatsApp’ın gizlilik katmanına yeni bir ekleme yapılacağı bildirildi. Bu ekstra özellik ile kullanıcılar telefon numaralarını ekstradan gizleyebilme imkanı bulacaklar.
WhatsApp için yeni özellik! Telefon numarası şart değil!

Dünyanın en yaygın anlık mesajlaşma platformu olan WhatsApp sürekli olarak kendisini yeniliyor. Çok farklı yeni özellikleri devreye sokan WhatsApp son yeniliği ile adeta devrim yapmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar kullanıcıların telefon numaralı esas alınıyordu. Bu yeni sistem ile kullanıcı adı ile arama yapılabilme imkanı getiriliyor.

YENİ ÖZELLİK TEST EDİLİYOR

Henüz geliştirme aşamasında bulunan WhatsApp’ın yeni özelliği farklı beta sürümlerinde test edilmeye başlandı. Ancak bunlar resmi kayıtlar değiller. Çok sayıda beta sürümde ise henüz test edilmeye başlanmayan yeni özellik merakla bekleniyor.

KULLANICI ADI İLE ARAMA

WhatsApp bir süredir mesajlaşmanın kullanıcı adı üzerinden yapılmasına imkan sağlayacak bir düzenleme üzerinde çalışıyordu. Bunun ne zaman uygulamaya geçeceği ise bilinmiyordu. Tam olarak tarih belli olmasa da kişiler telefon numaralarını herkese açık bir şekilde ilan etmek istememelerine çok önemli bir çözüm bulundu. Sadece kullanıcı adı ile WhatsApp kimliği oluşturulabilecek. Bu da gizlilik ile güvenlik açısından platforma ciddi bir katkı sağlayacak.

YENİ SİSTEM KURULUYOR

WhatsApp platformunda şu anda kullanıcı adı ile bir sistem bulunmuyor. Arama çubuğuna telefon numarasının yazılması ile beraber o telefonun WhatsApp hesabına ulaşabilmek mümkün oluyor. Buraya bir ekleme daha gelecek. Kişilerin iznine bağlı olarak kullanıcı adı ile arama yapılmasına olanak sağlanacak. Böylece telefon numaralarını saklamak isteyecekler bir seçeneğe kavuşmuş olacaklar.

WhatsApp sürekli olarak yeni özellikleri devreye sokarak çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Bu kullanıcı deneyimi ile beraber WhatsApp bazı kişiler için daha güvenli bir hale gelecek. Zorunlu olmayacak bu yeni özellik kişilere seçenek olarak sunulacak. İstemeyenlerin telefon numaraları açık olabilecek.