Google bu soruyu doğru bilene 5 milyon dolar ödül verecek! Milyon dolarlık o soru

Google, tüm dünyanın dikkatini çekecek önemli bir yarışma başlattığını duyurdu. Dünya genelinde kuantumla ilgili çalışmalar devam ederken, Google’nın sorduğu sorunun da kuantum ile ilgili olduğu öğrenildi! Soruyu doğru bileni milyon dolarlık ödül bekliyor
Google bu soruyu doğru bilene 5 milyon dolar ödül verecek! Milyon dolarlık o soru

Aktarılan son haberin detaylarına göre kuantum bilgisayarların gerçek dünya uygulamalarını keşfetmek için Google harekete geçti. Bir yarışma düzenlediğini duyuran dev firma, soruyu doğru bilene büyük ödülün olduğunu da açıkladı.

5 MİLYON DOLAR ÖDÜL VERİLECEK

Yarışmayı kazananlara 5 milyon dolarlık ödül verilecek. 20 finalistin 1 milyon dolarlık ödülü paylaşacağını, kazanan bir kişinin de 5 milyon dolarlık ödül alacağı açıklandı.

Ancak ödüller sadece bununla sınırlı değil. Bunların yanı sıra kuantum bilgisayarın geleneksel bilgisayar çözümlerinden daha hızlı ya da doğru olduğunu kanıtlamak için teknik özellikler sunulacak. Büyük ödül kazananlar bu yarışmada 3 milyon dolarlık ödül olacak. 2’nci olanlar ise 1 milyon dolarlık ödülü paylaşacak.

YARIŞMA BAŞLADI

Google, Cenevre Bilim ve Diploması Antisipatörü (GESDA) ile birlikte düzenlenen XPRIZE QUANTUM Applications” isimli yarışmanın başladığını açıkladı.

Bu yarışmanın düzenlenme amacının kuantum bilgisayarların ne işe yarayabileceğini anlama konusunda önemli bir yere olduğu aktarıldı.

NELER YPAILABİLECEĞİ HENÜZ BİLİNMİYOR

Google, kuantum bilgisayarlarla çalışmalarına devam ediyor. Bugüne kadar 866 milyon dolarlık bir endüstriye yol açmasına rağmen henüz bu teknoloji ile nelerin yapılabileceği bilinmiyor. Bu sebeple düzenlenen bu yarışmanın bir takım gelişmelere öncü olması bekleniyor.