Evinde internet olanlara kötü haber! Emsal karar açıklandı HAPİS ve PARA CEZASI ödeyebilirsiniz

Günümüzde artık özellikle de şehirlerde nerede ise internetsiz ev kalmazken evinde interneti olanlara kritik uyarı yapıldı. Wifi şifresini paylaşmanın cezası açıklandı komşuya wifi vermek isteyen baksın.
Evinde internet olanlara kötü haber! Emsal karar açıklandı HAPİS ve PARA CEZASI ödeyebilirsiniz

Evinde internet olanlara kötü haber! Emsal karar açıklandı HAPİS ve PARA CEZASI ödeyebilirsiniz - Dünya her geçen gün biraz daha gelişen teknoloji ile yenilikleri hayatına katmaya devam ederken Türkiye'de de internet kullanımı yaygınlaşmıştı. Son dönemde enflasyonda yaşanan yükselişle iğneden ipliğe pek çok ürüne zam gelirken internet fiyatları da bu zamlardan nasibini almıştı.

İnternete gelen zamlar cepleri yakarken yükselen internet faturası fiyatlarını düşürmek isteyen kişilerin büyük bir bölümü çareyi aynı binada ortak wifi kullanma yönteminde aramaya başlamıştı. Aynı interneti farklı çok sayıda kişinin kullanması ile kişi başına düşen ücretin düşürülmesi amaçlanırken yapılan bu hatanın çok daha pahalıya patladığı ortaya çıktı.

WİFİ ŞİFRESİNİ PAYLAŞMANIN CEZASI! ORTAK İNTERNET ŞİFRESİ KULLANMANIN SAKINCALARI NELER?

Son dönemde gelen zam yağmuru internet fiyatlarına da etkilerken evinde interneti olan kişilerin ödemiş oldukları faturalar da katlanmıştı. Vatandaşlar süreçte çarayi aynı binada oturdukları komşuları ile wife paylaşma yönteminde ararken yapılan bu işlemin aslında ne kadar tehlikeli olduğu ortaya çıktı.

wife-paylasma.jpg

Avukat Erkan Yalçın sosyal medya hesabından paylaşmış olduğu video ile bu hataya düşen kişilerin ağır para ve hapis cezası ile karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi 2016/16612 Esas 2019/1233 sayılı kararında sosyal medya üzerinden hakaret içeren yorumlarda bulunan mesajların gönderilmesi üzerine bilgisayarın IP numaralarının sahibinin de sorumlu tuttu.

Avukat Erkan Yalçın alınan emsal kararı değerlendirerek hem mesajı gönderen kişinin hem de mesajın gönderilmesinde kullanılan internet sahibinin manevi tazminata mahkum edildiğini belirterek internet şifresini paylaşan kişileri uyardı. Terör olayları, dolandırıcılık, tehdit, hakaret gibi içerikler nedeniyle kişilerin hapis cezası bile alabileceği belirtilirek bu nedenle kişiye özel olan şifrelerin paylaşılmaması istendi. Hem wife hem de mobil internet paylaşımı için aynı sorunların söz konusu olduğu belirtildi.