Facebook ve Instagram çöktü mü? Yanlış şifre hatası ne, nasıl düzelir?

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından Facebook ve Instagram’da erişim problemi yaşanıyor. Facebook ve Instagram çöktü mü, neden girilmiyor, ne zaman düzelecek?
Facebook ve Instagram çöktü mü? Yanlış şifre hatası ne, nasıl düzelir?

Dünyanın en yoğun şekilde kullanılan sosyal medya uygulamaları olan Facebook ve Instagram’da büyük bir erişim problemi yaşanıyor. Kullanıcılar Facebook ve Instagram’a giriş yapamıyorlar. Bunun üzerine Facebook ve Instagram’ın çöküp çökmediği merak edilmeye başlandı. Facebook ve Instagram’a neden giriş yapılamıyor? Instagram ve Facebook çöktü mü?

FACEBOOK VE INSTAGRAM’A NEDEN GİRİLEMİYOR?

Facebook ve Instagram’a girmek isteyenler şu sıralarda erişim problemi yaşıyorlar. Uygulamalara giremeyen kullanıcılar “yanlış şifre” uyarısı alıyorlar. Bunun genel bir sorun olduğunu bilmeyenler ise şifrelerini yenilemeye çalışmaya başladılar. Çok yüklü miktarda şifre yenileme işlemi yapılınca sistemler adeta kilitlendi. Gelen yanlış şifre uyarısı kişisel değil genel bir teknik sorun olduğundan dolayı herhangi bir işlem yapılmasına gerek olmuyor. Teknik arıza giderildikten sonra Facebook ve Instagram’a yeniden aynı şifreler ile giriş yapılabilecek.

NE ZAMAN DÜZELECEK?

Facebookı ve Instagram’ın bağlı bulunduğu şirket olan Meta tarafından şu ana kadar yaşlanan erişim problemine dair herhangi bir açıklama yapılmadı. Yaşanan sorunun Türkiye ile mi sınırlı olup olmadığına dair de bilgi bulunmuyor. Çok sayıda kullanıcı şu anda Facebook ve Instagram hesaplarına giremiyorlar. Girenler de bu uygulamalardan normal bir şekilde işlem yapamıyorlar. Yaşanan teknik sorunun ne zaman giderileceğine dair ise henüz bir açıklama yapılmadı. Kısa bir süre içerisinde teknik sorunun çözülerek Facebook ve Instagram’a sorunsuz bir şekilde girişin sağlanması bekleniyor.

TWİTTER’A MESAJ YAĞDI!

Facebook ve Instagram’a giriş yapılamayınca bu konu Twitter’de en çok konuşulan konular arasına girdi. İnsanlar ne olduğunu öğrenmek için yaşadıkları sorunları mesajlarla aktarmaya başladılar. Adeta mesaj yağarken tek çalışan sosyal medyanın Twitter olmasından dolayı orada da büyük bir yoğunluk yaşanıyor.