Bilim insanlarından korkutan senaryo! Dünyanın sonu böyle gelecek!

Bilim insanları dünyanın sonunun nasıl geleceğine dair korkutan bir senaryo açıkladılar. Dünyanın sonu ne zaman ve nasıl gelecek?
Bilim insanlarından korkutan senaryo! Dünyanın sonu böyle gelecek!

Bilim insanları evrene dair bazı çalışmalar yapıyorlar ve bu çalışmalara ilişkin çarpıcı sonuçları kamuoyu ile paylaşıyorlar. Bu konuda kısa bir süre önce çarpıcı bir grafik yayınlandı. Bu grafiğe göre Güneş devasa bir kırmızı yıldıza dönüşecek. Bu değişim de bilinen güneş sisteminin sonu olacak.

DÜNYANIN SONU SENARYOSU!

İngiltere’de Greenwich Kraliyet Gözlemevi’nden kıdemli gökbilimci Dr. Edvard Bloomer bir açıklama yaparak Güneş’in kırmızı dev evresine 5 milyar yılın kaldığını açıkladı. Yapılan çalışmalara göre Güneş de tüm yıldızlar gibi helyum atomlarını yer çekimi kuvveti adı altında parçalayan dev bir nükleer yapıya sahip. Bu kusursuz çekim kuvveti güneş sisteminde bulunan 8 gezegeni ve diğer sayısız nesneyi yörüngede tutabiliyor.

Nükleer füzyonda üretilen enerjinin de sistemsel olarak ayrı bir önemi var. Bu enerji ısı olarak evrene yayılıyor ve Venüs’ün hemen ötesinden Mars’ın yörüngesine kadar yaşanabilir bir bölge oluşturuyor. Dr. Edvard Bloomer nihayetinde bu sisteme dair her şeyin bir gün değişeceğinin altını çiziyor.

5 milyar yıl sonra yaşanacakları Dr. Edvard Bloomer şu şekilde açıklıyor:

“Güneşin çekirdeğinde kaynaşacak olan hidrojen tükendiğinde sistem kırmızı bir deve dönüşecek. Güneşin hidrojeni bittiğinde çekirdeği kendi yerçekiminin etkisi ile çökmeye başlayacak. Dış katmanlar içe çöktükçe ortaya büyük bir basınç çıkacak. Bu basınç yoğun bir ısıya neden olacak. Helyum atomları da bu etkiyle karbona dönüşecek. Ortaya çıkacak enerji patlaması ile Güneş bugünkü boyutundan yüzlerce katına kadar genişleyebilecek. Bu genişleme ile de güneş soğuyacak. Bu da güneş sisteminin sonu olacak.”

Dünyanın tamamen güneş tarafından yutulabileceğini iddia eden Dr. Edvard Bloomer bu yutma gerçekleşmese dahi bu değişikliğin atmosferi ortadan kaldırıp okyanusların kaynayıp bitmesine neden olabileceğini açıkladı.