Kütahyalı öğrencilerden TEKNOFEST şampiyonuna ziyaret

TOBB Kütahya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, TEKNOFEST şampiyonu DUSCART elektrikli aracın üretim ve AR-GE merkezini ziyaret etti.
Kütahyalı öğrencilerden TEKNOFEST şampiyonuna ziyaret

Son dönemde teknolojiye yapılan yatırımlar her geçen gün katlanarak artarken düzenlenen TEKNOFEST ile gençlerin de bu alana ilgi ve alakası arttırılmıştı. Dünyanın sayılı teknoloji organizasyonları arasında gösterilen TEKNOFEST'te şampiyonluk kazanmayı başaran DUSCART ekibinin dün konukları vardı.

TOBB Kütahya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri eğitimini aldıkları teknolojik gelişmeleri yerinde gözlemlemek adına DUSCART elektrikli aracın üretim ve AR-GE merkezini ziyaret etti. Merkez ziyaretinde birbirinden renkli görüntüler ortaya çıktı.

DUSCART EKİBİ TEKNOLOJİ TUTKUNLARINI AĞIRLADI!

Kütahya'nın gelecek nesil teknoloji liderleri olan TOBB Kütahya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, teknoloji ve yenilik alanında bir kez daha ilham verici bir deneyim yaşadılar. Öğrenciler, TEKNOFEST'in geçen yılki şampiyonu DUSCART elektrikli aracın üretim ve AR-GE merkezine ziyaret gerçekleştirerek, teknolojiye olan tutkularını pekiştirdiler.

teknoloji-2.jpg

Ziyaret kapsamında, öğrenciler DUSCART yetkilileriyle bir araya geldi ve elektrikli aracın imalat ve gelişim süreçlerini yakından inceleme fırsatı buldular.

teknoloji-3.jpg

Yetkililer, TEKNOFEST süreçlerini de detaylı bir şekilde öğrencilerle paylaşırken, atölye ve laboratuvarları gezdirerek teknolojinin merkezindeki çalışmaları gözler önüne serdiler.

teknoloji-4.jpg

Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında öğrencilere elektrikli araçların tasarımı, üretimi ve test süreçlerine dair interaktif sunumlar izletttirildi. Teknik gezi kapsamında öğrenciler yanı zamanda AR-GE merkezinde geliştirilen yenilikçi teknolojileri yakından inceleme fırsatı elde etmiş oldular. Öğrencilerin ilgi ve merakları ise geleceğe dair umut verdi.