Bulutların bu şekilde görünmesi deprem habercisi

Türkiye, ne yazık ki depremlerin aktif olarak devam ettiği ülkelerin arasında bulunuyor. Son olarak 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinden sonra vatandaşlar depremle ilgili daha fazla şey araştırmaya başladı.
Bulutların bu şekilde görünmesi deprem habercisi

Deprem zamanında görülen bazı bulut şekilleri vatandaşların araştırma konusu oldu. Halk arasında deprem bulutu olarak ifade edilen bu bulutların tam olarak nasıl görüldüğü ve nasıl oluştuğu merak ediliyor. İşte merak edilenler..

Geçtiğimiz günlerde Çinli emekli bir kimyacı, uydudan aldığı bulutları gözlemleyerek, deprem bulutları ile ilgili yüzde 70 oranında başarı elde ettiğini iddia etmişti. Bunun üzerine vatandaşlar deprem bulutlarını merak etmeye başladı. Depremin habercisi olduğu ifade edilen bulutların nasıl göründüğü de bu sebeple araştırılıyor.

screenshot-14.png

DEPREM BULUTU NASIL GÖRÜNÜR?

Depremlerden önce bulutların şekil değiştirip değiştirmediği merak ediliyor. Aktarılan habere göre deprem meydana gelmeden önce yeraltındaki kaya katmanları arasındaki çatlaklardan gaz sızıntısı oluyor. Bu gaz gökyüzüne kadar yükselerek soğuk hava ile karışınca, vatandaşların deprem bulutu olarak adlandırdığı şekilli bulutlar ortaya çıkıyor.

screenshot-13.png

2006 YILINDA ARAŞTIRMA YAYIMLANDI

Bu konu ile ilgili Research Gate’de 2006 yılında önemli bir araştırma yayımlandı. Bu araştırma sonuçlarına göre depremden önce çıkan enerji bulutların iyonlaşmasına ve bu bulutların var olan bulutlarla birleşemediği için diğerlerinden farklı göründüğünü iddia etti. Bu da deprem bulutu olarak tanımlandı.

Deprem bulutlarının bilimsel bir kanıtı bulunmadığının altını çizmemiz gerekiyor.