Apple iPhone kullanıcılarına para iadesi yapıyor!

Teknoloji devi Apple firmasının başı bir süredir batterygate davası ile dertteydi. Bu dava sonuçlandı ve Apple bazı iPhone sahiplerinin hesaplarına para yatırmaya başladı.
Apple iPhone kullanıcılarına para iadesi yapıyor!

Apple firması batterygate davası ile alakalı olarak olumsuz sonu. Aldı. 2023 yılında sonuçlanan davada Apple tazminat ödemeye mahkum edildi. Davanın geçmişi ise 2017 yılına kadar uzanıyor. O dönem Apple bir yavaşlatma kararı almıştı. O tarihten itibaren firma eski nesil iPhone modellerinde bataryayı gerekçe göstererek yazılım güncellemelerini yavaşlatmaya başladı. İphone kullanıcılar ise soluğu mahkemede almış ve Apple aleyhinde dava açmıştılar.

MAHKEME TÜKETİCİLERİ HAKLI BULDU!

Davalar açılınca Apple durumun ciddiyetini anladı ve yavaşlatma kararından vazgeçti. Ancak buna karşın davacılar davalarından vazgeçmediler ve davalarını sürdürdüler. Mahkeme ise tüketicilerin şikayetlerini haklı buldu ve Apple firmasına para cezası verdi. Bu cezanın yanında firmanın kullanıcılara bir miktar da para iadesi yapması gerektiğine hükmedildi. Bu dava 2023’te sonuçlandı ve herkes Apple tarafından para iadesinin ne zaman yapılacağını merak etmeye başladı.

PARA İADELERİ HESAPLARA YATIYOR

ABD’li teknoloji forumlarında yer alan bilgilendirmelere göre Apple firması para iadelerini kullanıcıların hesaplarına göndermeye başladı. Bir kullanıcının hesabına bu şekilde Apple tarafından 92,17 dolar tutarında para aktarıldığı bildirildi. Diğer kullanıcılar ise telefon modellerine göre değişen tutarlarda ödeme almaya başladıklarını dile getirdiler.

ESKİ MODELLERİN ÖMÜRLERİ DOLUYOR

Apple firması artık telefonları yavaşlatma yoluna başvurmuyor. Bu kullanıcılar açısında bir güven ifade ediyor olsa da modeller eskidikçe yazılım desteğinin azalacağı ve o cihazların kullanım sürelerinin sona erecekleri biliniyor. Bu sadece Apple için değil tüm firmalar için geçerli oluyor.