İlk Türk astronot Alper Gezeravcı kimdir, nereli, kaç yaşında? Alper Gezeravcı hayatı

Türkiye, uzaya astronot göndermeye hazırlanıyor. Gündemin en önemli araştırma konuları arasında olan ilk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın hayatı ve yaşamı merak konusu oldu. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte detaylar
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı kimdir, nereli, kaç yaşında? Alper Gezeravcı hayatı

Uzaya gidecek olan ilk Türk astronot Gezeravcı’nın görev tarihi açıklandı. Aktarılan son habere göre 9 Ocak 2024 tarihinde ilk Türk uzay yolcusu olan Alper Gezeravcı’nın uzaya gideceği ifade edildi. Konuya ilişkin açıklama Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından geldi.

Gelen habere göre ilk Türk astronot olacak olan Alper Gezeravcı İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlarla birlikte görev alacak.

İLK TÜRK ASTRONOT

9 Ocak 2024 tarihinde Gezeravcı uzay yolcusu olacak. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda önemli başarılara imza atmış olan Avcı, Türkiye’nin ilk uzay yolcusu olacak. Alper Gezeravcı’nın hayatı ve biyografi bilgilerine ilişkin merak edilenler haberimizde..

İlginizi çekebilecek diğer güncel haberler:

ALPER GEZERAVCI KİMDİR?

Alper Gezeravcı kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Soruları günün en sık araştırılan konuları arasında yerini aldı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda önemli başarılara imza atmış olan önemli bir Türk pilotu olan Gezeravcı, eğitimini ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü Harekat Araştırması’nda yüksek lisans ile tamamladı. Daha sonra F-16 pilotu olarak görev aldı. Türkiye'deki eğitimini ise İstanbul Hava Harp Okulu’nda Elektronik Mühendisliği alanında tamamladı.

1979 Aralık doğumlu olan başarılı pilot Mersinlidir. 44 yaşındadır.