2024 yılının ilk meteor yağmuru! Quadrantid Meteor Yağmuru ne zaman, saat kaçta? Türkiye’den izlenir mi?

Günün en sık merak edilen konuları arasında meteor yağmuru bulunuyor. Quadrantid meteor yağmuru nedir, saat kaçta başlayacak? Türkiye’den görülecek mi? En yoğun meteor yağmuruna ilişkin merak edilenler haberimizde
2024 yılının ilk meteor yağmuru! Quadrantid Meteor Yağmuru ne zaman, saat kaçta? Türkiye’den izlenir mi?

En yoğun meteor yağmuru olarak bilinen 2024 Quadrans Meteor Yağmuru ne zaman başlayacak? Takımyıldızı olan ve meteorların yoğun bir şekilde kayması ile dünya resmen görsel şölene doyacak!

METEOR YAĞMURU 2024 NE ZAMAN?

Yılın ilk meteor yağmuru resmen başladı! Quadrantid meteor yağmuru başladı. 3 Ocak Çarşamba akşamı saat 23.00’de başlayan meteor yağmurunun en yoğun olarak 4 Ocak tarihinde görülecek. Ortalama olarak 3 gün boyunca devam etmesi bekleniyor. Saatte 110 – 120 km hıza kadar ulaşan meteor yağmuru Türkiye’den izlenebilecek mi?

ekran-goruntusu-2024-01-04-134845-min.png

QUANDRANTİD METEOR YAĞMURU TÜRKİYE’DEN İZLENİR Mİ?

Quadrantid meteor yağmuru Türkiye’den de izlenebilecek. Ancak bu yağmuru izleyebilmek için şehir ışıklarından uzak, oldukça karanlık bir bölgeden bakmak gerekiyor. Bir sonraki meteor yağmurunun ise ortalama olarak 12 ay sonra olacağı ifade ediliyor.

ekran-goruntusu-2024-01-04-134856-min.png

TAKIM YILDIZLARINDAN OLUŞUYOR?

Uzmanların açıklamasına göre meteor yağmuru en net bir şekilde Kuzey Yardım Küre’de görülebilecek. Parlak göktaşlarının gökyüzünde ortaya çıktığı yerde bulunan Boötes ve Draco takımyıldızlarının arasında yer aldığı biliniyor.

Meteor yağmurundan kasıt, aslında kaya parçalarının atmosfere düşmesi ve kinetik enerji ile yanması olayıdır. Kaya parçası düşmenin etkisi ile yanmaya başlayacağı için uzaktan bizlere yıldız kayması görüntüsü veriyor.