Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolcuğunun günü ve saati belli oldu!

Türkiye’nin ilk astronotunun uzay yolculuğunun saati açıklandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır merakla beklenen tarihi ve saati açıkladı.
Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolcuğunun günü ve saati belli oldu!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılarak Türkiye’nin ilk astronotunun uzay yolcuğunun günü ve saati ilan edildi. Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonu için geri sayım resmen başladı.

TARİHİ YOLCULUK NETLEŞTİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır bir açıklama yaparak ilk Türk astronotun uzay serüveninin gün ve saatini duyurdu. Buna göre fırlatma 18 Ocak 2024’te saat 01:11’de gerçekleştirilecek. Fırlatılan uydunun misyonunu tamamlayıp Uluslararası Uzay İstasyonu’na dönüşü ise 19 Ocak’ta saat 13:15’te olacak.

Bu tarihe geçecek gelişme ile alakalı olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır bir açıklama yaparak, “Bu tarihi görev; Türkiye’nin uzay bilimi çalışmalarında önemli bir kilometre taşı olmanın yanı sıra, gelecek nesiller için de büyük bir ilham kaynağı olacak.” dedi.

İLK TÜRK ASTRONOT KARANTİNAYA BAŞLADI

Türkiye’nin ilk astronotu olacak olan Alper Gezeravcı yapacağı bu tarihi yolculuk için hazırlıklara başladı. Dün bir açıklama yapan Alper Gezeravcı, “Operasyonel sürecin ilk adımı olan karantina, bugün başlıyor.” dedi.

TARİHİ YOLCULUĞA ÖZEL PUL

Öte yandan Türkiye Uzay Ajansı ile PTT iş birliği ile Türkiye’nin ilk insanlı uzay misyonu için özel hatıra pulu ve zarf tasarlandı. Pulun üzerinde bu tarihi yolculuğu işaret eden çeşitli simgeler yer alıyor. Pulun sol tarafında ise 100. Yıl ve Türkiye Uzay Ajansı logosunu da içeren 8 köşeli Selçuklu Yıldızı yer alıyor. Onun yanında ise Türk bayrağı ile ilk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın silüeti yer alıyor. Ayrıca pulun etrafında da 16 Türk devletini simgeleyen 16 yıldız yer alıyor.