Uşakspor Kulübünün çevreci çağrısı karşılıksız kalmadı

Uşakspor Kulübü’nün çevreye ve doğaya verilen tahribatı azaltmak için taraftarına yaptığı çağrı karşılıksız kalmadı. Aşigolar, binlerce pet ve cam şişe getirerek çevreye duyarlılığını gösterdi.
Uşakspor Kulübünün çevreci çağrısı karşılıksız kalmadı


Uşakspor yönetimi, çevreye zararlı atıkların doğaya verdiği tahribatı azaltmak adına bir farkındalık ve sosyal sorumluluk projesi geliştirdi. Projenin gerçekleştirileceğini taraftarına sosyal medya üzerinden duyuran Uşakspor Yönetimi’nin çağrısı karşılıksız kalmadı.

Maçı tribünden izleyip takımına destek vermek isteyen genç, yaşlı pek çok taraftar; evlerinde bulunan atık plastik, cam ve pilleri; stadyum önünde bulunan toplama noktasına getirdi. Türlerine göre sınıflandırılan 3 atık türünden 5 numune getiren taraftarlar, Uşakspor-Karatay Termal 1922 Konyaspor maçını tribünden izlemek için bilet almaya hak kazandı. Proje sayesinde çevreye zararlı atıklar geri dönüşüm merkezlerine götürülürken Uşaksporlu futbolcular da maça yoğun taraftar desteğiyle çıkmanın heyecanını yaşadı.



Kahraman’dan Yoğun İlgiye Teşekkür
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Uşakspor Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Kahraman, Uşak’ın geri dönüşüm konusunda önemli bir kent olduğunu vurgulayarak, “Uşak’a adeta bir geri dönüşüm merkezi diyebiliriz. Bu konuda çok farklı bir iliz. Şehrimizin sanayicileri ve sivil toplum kuruluşları bu konuyla ilgili çok önemli çalışmalar yapıyor. Biz de Uşakspor olarak buna duyarlılık gösterelim istedik. Bugün, plastik şişe, cam şişe ve pil gibi atık getiren taraftarımıza ücretsiz maç bileti veriyoruz. Bütün taraftarlarımızla, Aşigolarımızla birlikte böyle bir projeye imza atmak istedik. Ben katkı ve emek veren arkadaşlarımıza ve tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu tür çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.

“Uşak’ın Yeni Bir Stada İhtiyacı Var”
Açıklamalarının devamında sosyal medya platformları üzerinden kendisine en çok yöneltilen soruların transferler ve yeni stadyum ile ilgili olduğunu anlatan Kahraman, “Stadyumla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız ve vekillerimiz ile de meseleyi tekrar görüştük. İnşallah önümüzdeki günlerde, konuyla ilgili Sayın Bakanımızı ziyaret edeceğiz. Artık bu hususla ilgili somut adımların atılması gerekiyor. Bizim stada ihtiyacımız var. İnşallah önümüzdeki süreçte stadımız ile ilgili gelişmeler olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Bu Tür Projelerin Artmasını Diliyoruz”
Kampanyaya katılarak, getirdiği atıklarla ücretsiz maç bileti almaya hak kazanan 10. Sınıf Öğrencisi Fatih Eren Yıldız, projenin çevre duyarlılığı oluşturmak için etkili bir yol olduğunu belirterek, “İnsanları bilinçlendirmek için yapılıyor. Bu tür projelerin artmasını diliyoruz” dedi.

“Uşakspor Yönetimi’ne Çok Teşekkür Ediyorum”
Uşakspor Taraftarı Haktan Duran da projenin geri dönüşüm adına önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, “Uşakspor Yönetimi’ne çok teşekkür ediyorum. Kulübü kutluyorum” diye konuştu.

Projenin çevre için yararına vurgu yapan Uşakspor Taraftarı Mustafa Özel de “Çevre için yararlı bir proje. İnşallah bu tür projelerin devamı gelir” ifadelerini kullandı.

“Atıklarımız Geri Dönüşüme Kazandırılsın, Bilinçlenelim”
Uşakspor Taraftarı Bilal Karakaya da yaptığı açıklamada “Projeyi gerçekleştirenleri tebrik ediyorum. Bu zamanda plastik ve evsel atıklarımız geri dönüşüme kazandırılsın, bilinçlenelim. En azından çöpe atarken bir kez daha düşünürüz” diye konuştu.



“Umarım Örnek Olur”
Ziraat Mühendisi, Uşakspor Taraftarı Ferdi Işık ise Kulüp Başkanı Hikmet Kahraman’a şükranlarını sunarak, “Doğadaki atıkları tekrar geri kazandırdığı için çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir kampanya olmuş. Umarım yurt genelinde, diğer kulüplere de örnek olur” dedi.

Projenin başlangıç etabında, toplanan atıklar için taraftarlara toplamda 150 bilet hediye edildi. Beklentinin üzerinde gelen katılım oranı nedeniyle, projenin önümüzdeki iç saha maçlarında devam etmesi bekleniyor.


(SALİH KILINÇ / HABER)


 

İlgili Haberler