UMPAŞ Holding’in genel kurulu sürprizlere sahne oldu

Uşak’ın tek holdingi olan ve yaklaşık 7bin hissedarı olan UMPAŞ Holding Olağan genel kurulu yapıldı.
UMPAŞ Holding’in genel kurulu sürprizlere sahne oldu

UMPAŞ Holding bünyesinde bulunan Seranova Seramik’i kiralayarak çalıştıran AFD Seramik adına yönetim Kurulu Başkan adayı olan Davut Kaymaz, 4 milyon 980 bin hisse payının desteğini alarak UMPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

Diğer aday Erkan Çuhadar ise 1 milyon 823 bin 409 hisse payı oranında destek alabildi.

Uzun zamandır tartışmalara nende olan UMPAŞ Holding Genel Kurulu yapıldı. Uşak Tekstil OSB’de bulunan Seranova Seramik Fabrikasında yapılan genel kurulda en büyük sürpriz, dün akşama kadar Erkan Çuhadar’ı desteklediğini aleni şekilde ilan eden UMPAŞ Holding Yönetim Kurulu Enver Dağdagül’ün genel kurul başladığında AFD Seramik adayı Davut Kaymaz’ı desteklediğini açıklaması oldu.

Jandarmanın geniş güvenlik önlemleri aldığı genel kurulda, Yönetim Kurulu Başkanı Enver Dağdagül'e bazı hissedarların" sen 3 yıldır ne yaptın" gibi bağrışmaları salonda gerginlik yaratsa da jandarmaların araya girmesi ile herhangi tatsız bir olay yaşanmadığı öğrenildi.

Divan Başkanlığı seçimlerinde; Davut Kaymaz’ın önerdiği aday Cumhur Taşdelen  4 milyon 800 bin hissenin desteği ile divan başkanı seçildi. Erkan Çuhadar’ın divan başkanlığı için önerdiği isim olan Güven Özkan 1 milyon 500 bin hissenin desteğini alabildi.

Seçimlerden sonra yapılan sayım sonrası; Davut Kaymaz ve yönetimi 4 milyon 980 bin hisse payı ile UMPAŞ yönetimini kazandı.

Diğer aday Erkan Çuhadar, 1 milyon 823 bin 409 hissedarın desteğini alabildi.

Zaferinin ilan edilmesinden sonra kendini destekleyen hissedarlara bir teşekkür konuşması yapan yeni Başkan Davut Kaymaz; “Bundan sonra UMPAŞ Holding ve Seranova Seramik, önce Allah’a sonra bize emanet. Bize 3 yıl boyunca gösterdiğiniz güvene layık olmak için profesyonel ekiplerle fabrikamızı çalıştırıp kara geçireceğiz. Allah’ın izni ile dedi.

Genel kurul sonrası önümüzdeki 3 yıl UMPAŞ Holdingi yönetecek isimler şöyle belirlendi:

Davut Kaymaz (Başkan) Gökhan Kaymaz, Celaleddin Arslan, Mutlu Çanak ve Himmet Dinç.

Seramik sektöründe söz sahibi Mardin kökenli bir aile

UMPAŞ Holding Genel Kuurlunda yönetimi kazanan AFD Seramik İnşaat Otomotiv Taşımacılık Petrol Sanayi ve Ticaret L:T.D. Ş.T.İ  Kökeni Mardinli olan Kaymaz ailesine ait. Şirketin merkezinin İzmir’de olduğu ve Manisa’da seramik fabrikasında üretim yaptığı bilgisine ulaşıldı.

Şirket geçtiğimiz Ekim ayında Enver Dağdagül yönetiminden bir hol kiralayarak, elektriği ve doğalgazı kesik fabrikayı taşıma LPG ve uzaklardan çektiği elektrik hattı ie üretime geçirmesi ile Uşak kamuoyunun dikkatini çekmişti.

AFD Şirketinin Seranova Seramik Fabrikasını zor şartlarda üretime başlatmasının UMPAŞ hissedarlarını etkilediği ve bu yüzden seçimi kazandığı kulislerde konuşuluyor.

Şirketin sahibi olduğu öğrenilen Davut Kaymaz’ın, Seranova Seramik’i kiraladıktan sonra oğlu Gökhan Kaymaz’ı Uşak’a sorumlu olarak atadığı ve Uşak’taki işleri de oğlu Gökhan Kaymaz’ın yöneteceği öğrenildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler