Uşaklı karateci Süleyman Aydemir Uşak’ın ve Türkiye’nin gururu oldu

Geçtiğimiz aylarda 70 kiloda Türkiye Şampiyonu olan Uşaklı karateci Süleyman Aydemir, Finlandiya’nın Tampere kentinde yapılan Avrupa Karate Şampiyonasında 70 kiloda Avrupa Şampiyonu olarak ülkemizin ve Uşak’ımızın gururu oldu.
Uşaklı karateci Süleyman Aydemir Uşak’ın ve Türkiye’nin gururu oldu

Finlandiya'nın Tampere şehrinde düzenlenen 48. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonası'nın ilk gününde 5 altın, bir bronz madalya kazanan Türkiye en başarılı ülke oldu.

Genç sporcunun yaşadığı bir aile dramı sonrası adeta ona anne ve babalık eden aynı zamanda hocalığını da üstlenen Özlem Karate Okul sahipleri Özlem ve Dinçer Güngör çifti, bu başarıda en büyük pay sahibi oldu.

İlk gün ümitler kumitede altın madalya kazanan tek isim erkekler 70 kiloda Süleyman Aydemir oldu.

Uşaklı sporcumuz İlk turda Polonyalı Krystian Krajnik'i bitime 29 saniye kala 9-0 teknik üstünlükle yenmeyi başardı. Aydemir, ikinci turda Letonyalı Druva Martins'i 5-0 hakem kararıyla geçti. Çeyrek finaldeki rakibi Avusturyalı Armin Selimovic maça çıkmayınca otomatikman son dörde kalan Aydemir, yarı final maçında Vladislav Vakarelov'u 1-0 mağlup ederek finale çıktı. Finalde Hollandalı Ricardo Franken'i de çok üstün olduğu maçta 6-1 yenen Aydemir, kariyerindeki ilk Avrupa şampiyonluğunu kazandı.

ŞAMPİYONLUĞA GİDEN YOL BİR AİLE DRAMI İLE BAŞLADI

Önce Türkiye şampiyonu olarak Uşak’ımızın gururu olan Süleyman Aydemir (15), bir yaşındayken annesi ve babasının ayrılarak başka kentlere gitmesi ile halası tarafından büyütülmüş.

Süleyman 8 yaşına geldiğinde o zamanın başarılı 2 sporcusu ve henüz evlenmemiş olan Özlem ve Dinçer hocaları ile tanışmış. Özlem ve Dinçer Hocalar, çok yetenekli olduğunu keşfettikleri bu küçük çocuğa bir yandan da kol kanat gererek analık babalık yapmışlar.

Süleyman’ın bir başka özelliği de çiftin 7 yıl evvel kurdukları Özlem Karate Okulunun ilk sporcusu olmasıydı. Daha sonra evlenecek olan Özlem ve Dinçer çifti de başarılı sporculuklarının yanı sıra Türkiye Karate Milli takım Hocalığına kadar yükseldi. (Süleyman’ın Türkiye şampiyonluğunun ardından onunla bir ay milli takım kampında kalan ve Finlandiya’ya giden Özlem Hoca, genç çocuğa hem hocalık, hem de annelik edecekti)

Sonuçta; Süleyman, Hocaları Özlem ve Dinçer Güngör çiftine güvendi. Onlarda genç sporcuya inandı ve sonuçta hepimizi gururlandıran bir Avrupa Şampiyonluğu, Türkiye ve Uşak’a geldi.

(SALİH KILINÇ/ÖZEL HABER)

İlgili Haberler