İsmetpaşa Caddesinde bulunan eski belediye binası ne olacak?

Eski belediye binasının akıbeti belli oldu. Bina yıkılarak 8 metre geriye çekiliyor. Daha sonra arka kısımda bulunan veznelerin bulunduğu bina ile aynı boya getirilerek alt katı satılıyor. Üst katı yeri olmayan 8 esnaf odasına ve Esnaf Sicil bölümüne 29 yıllığına ücretsiz devrediliyor.
İsmetpaşa Caddesinde bulunan eski belediye binası ne olacak?

Uşak Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birlik Başkanı Atalay Savaş, Uşak kamuoyunun akıbetini merakla beklediği eski belediye binası hakkında bilgiler verdi.

Konu ile ilgili bir belediye başkan yardımcı ile görüştüğünü kaydeden Savaş, “Aldığım bilgilere göre, ön tarafta bulunan başkan ve başkan yardımcılarının makamı olduğu 4 katlı bina olduğu gibi yıkılacak. Veznelerin bulunduğu kısma hiç dokunulmayacak.

Yıkılan ön kısım 8 metre geriye çekilerek yeniden 2 katlı olarak yapılarak vezne binası ile aynı yükseklikte olacak. Zemin katın sağ ve sol kenarlarında bulunan işyerleri (Eski başkanlık makamı ve karşısında bulunan eski nikâh dairesi)  ihale ile satışa çıkarılacak” dedi.

“BELEDİYE MECLİS ONAYI VE ANITLAR YÜKSEK KURULU İZNİ GEREKİYOR”

Binanın üst katının ne olacağı hakkında da bilgi veren Savaş, “Üst kattan biz esnaflar için bin 700 metrekarelik bir alan ayrıldı. Birlik olarak bizde yazı çıkardık. İhtiyacı olan 8 esnaf odamız bizden yer talebinde bulundu. Her oda için 60 metrekarelik bir alan ayrıldı.

Başkanımız Sayın Mehmet Çakın, bana belediyenin taşınması ile İsmetpaşa Caddesi esnafının çok güç durumda kaldığını, esnaf sicil dairemizin de buraya taşınması gerektiğini söyledi ve bize de 80 – 100 kişilik toplantı salonu olan 180 metrekare yer tahsis ettiğini belirtti. Ben de bu teklifi kabul ettim” ifadesini kullandı.

Eski belediye binasının yeniden yapımı ve taşınma süreci hakkında bilgi veren Savaş, “Eylül ayı Belediye Meclisi’nde başkanımızın bizimle protokol imzalayabilmesi için meclis üyelerinden yetki istenecek.

Ayrıca, belediye binasının bulunduğu alan SİT alanı olduğu için Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan da izin alınması gerekiyor. Bu işlemler tamamlandıktan sonra, 2021 yılı bitmeden inşaatın tamamlanarak bize teslimi yapılması planlanıyor” şeklinde konuştu.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler