Uşak afet bölgelerine 1 milyon 367 bin TL yardımla "#BenDeVarım" dedi

Türkiye'nin farklı İllerindeki orman yangınları ve selden zarar görenlere yardımcı olmak isteyen vatandaşların talebi üzerine İçişleri Bakanlığınca Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesinde başlatılan "Ben de varım" adlı yardım kampanyasında Uşak 1 milyon 367 bin TL nakit para ve 2 TIR ayni yardımla "#BenDeVarım" dedi.
Uşak afet bölgelerine 1 milyon 367 bin TL yardımla "#BenDeVarım" dedi

İlimizde Uşak Valiliği koordinasyonunda toplanan yardımları açıklayan Vali Funda Kocabıyık, "#BenDeVarım" diyen tüm Uşaklılara, kurum ve kuruluşlara şükranlarını sunduğunu belirtti.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklma yapan Kocabıyık, “Sel ve yangın bölgelerine destek olmak için ülkemizin her köşesinde olduğu gibi ilimizde de #BenDeVarım diyerek büyük bir fedakârlık gösteren kurum, kuruluş ve vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Valiliğimiz koordinasyonunda başlattığımız kampanya ile afet bölgeleri için 1.367.000 TL nakdi ve 2 Tır ayni yardımı AFAD Başkanlığımızın yardım hesabına ve depolarına göndermiş bulunuyoruz” ifadesini kullandı.

BAKAN SOYLU YARDIMLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "#BenDeVarım" kampanyasıyla yangın ve sel bölgelerine destek olan vatandaşlarını sayısını açıkladı. Vatandaşlara teşekkür eden Bakan Soylu, 131 milyon 49 bin 316 lira toplandığını duyurdu.

Soylu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bugün saat 08.00 itibariyle 425 bin 256 vatandaşın "Ben de varım" diyerek, AFAD koordinasyonunda yangın ve sel bölgelerine destek için 1866'ya SMS gönderdiğini belirtti.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler