Zararlı sandığımız o besin meğer şifa deposuymuş! Canan Karatay söylemişti

Zararlı diye tüketmekten kaçındığımız o besin aslında hastalıklara yakalanma riskini azaltıyormuş.
Zararlı sandığımız  o besin meğer şifa deposuymuş! Canan Karatay söylemişti

Canan Karatay'ın daha önce önerdiği ve herkesin zararlı diye tüketmediği o besin meğer şifa deposuymuş. Beynin yağlarla çalıştığını söyleyen Canan Karatay hakiki köy tereyağını tüketmeyi önerdi. Yıllardır zararlı diye tüketmekten kaçındığımız tereyağı meğer şifa deposuymuş. Peki tereyağının faydaları nelerdir? İşte bu sorunun yanıtı haberimizde yer alıyor. 

Yapılan araştırmalar doğrultusunda beslenme sisteminde daha fazla C15:0 için otla beslenmiş besi hayvanlarından elde edilmiş olan tereyağının doğru miktarda ve şartlarda tüketilmesi sonucunda çoğu hastalığa yakalanma riskini azalttığı ortaya çıkta. Tam yağlı süt ve tereyağı sağlıklı beslenmenin bir parçasıdır diyen Karatay'ın önerileri yapılan araştırmalar sonucunda tereyağının faydaları ile tescillendi. Buna göre bazı balık türleri, algler ve mantarların c15:0 düzeylerini artırmaya yardımcı oluyormuş. 

TEREYAĞININ FAYDALARI

Tereyağının faydalarını ortaya koymak için yapılan bilimsel çalışmalarda beslenme sisteminde daha fazla C15:0 için otla beslenmiş besi hayvanlarından elde edilmiş tereyağı gibi yiyeceklerin doğru düzeyde tüketilmesi ile hastalık riski azalmakta ve genel sağlık durumunda ise iyileşme söz konusu olmaktadır.

Yapılan çalışma sonrasında elde edilen kanıtlar doğrultusunda tereyağı, tam yağlı süt ürünleri, bazı balık türleri ve mantarlar C15:0 adlı bileşiğin düzeylerini artırmakta ve böylece hastalıklara yakalanma riskini azaltmaktadır. 

Uzman Diyetisyen Brigitte Zeitlin ise yapmış olduğu bir açıklamada yağlı gıdaların gıda gruplarının sağlıklı beslenmede rolünün büyük olduğunu ve bunun şaşırtıcı olmadığını dile getirdi. Doymuş yağın korkutucu bir yağ türü olmadığı önemli olanın ise yağın kaynağında olduğunu açıkladı.

İlgili Haberler