Yüksek tansiyonu anında düşürüyor! Kanseri riskini azaltıyor! İşte o besin

Yüksek tansiyona iyi gelen o besin aynı zamanda kansere yakalanma riskini de düşürüyor. Bu faydalarının yanında daha birçok faydası bulunan bu besini sizler için araştırdık.
Yüksek tansiyonu anında düşürüyor! Kanseri riskini azaltıyor! İşte o besin

İnsan vücudunun hastalıklara karşı dirençli olmaları için gerekli vitamin ve meneralin alınması gerekmektedir. Küçük yaşlarda sağlıklı besinlerin tüketilmesine özen gösterilmesi gerekmektedir. Vücudun ihtiyaç duymuş olduğu birçok vitaminin bulunduğu besin ise bıldırcın yumurtasıdır. Peki bu besin nasıl tüketilmelidir? Faydaları nelerdir?

Çocuk gelişimi için ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlayan bıldırcın yumurtası birçok hastalığa karşı vücudu korumaktadır. Doğal zırh olarak adlandırılan bu yumurta aynı zamana kanser hücrelerine karşı da direnç sağlamaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda bıldırcın yumurtası tüketen kişilerin kansere yakalanma risklerinin de oldukça düşük olduğu açıklanmıştır. Bıldırcın yumurtasının içerisinde bol miktarda E vitamini, B12 vitaimi. Folat, magnezyum ve fosfor gibi birçok sağlığa faydalı vitamin ve minareller bulunmaktadır.

BILDIRCIN YUMURTASI KÜRÜ

Bıldırcın yumurtasının kürü yapılarak tüketilebilir. Bronşit ve grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına iyi gelmesi için bıldırcın yumurtasını kür haline getirerek tüketebilirsiniz. Bir adet bıldırcın yumurtasını bir bardağa kırın. Daha sonra biraz süt ile karıştırın. 10 dakika kadar bekletip 15 gün süre ile taze taze yapılarak içilmelidir. Üç ay süre ile ayda 4 ile 5 kez tüketilip bırakılması önerilmektedir. 

BILDIRCIN YUMURTASININ FAYDALARI

Bıldırcın yumurtasının birçok faydası bulunmaktadır. Motor hareketleri için çok önemli olan kasların daha esnek olmasını sağlamaktadır. İleri yaşlarda görülen kemik erimesine karşa ya da iltihaplanmalara karşı direnç göstermektedir. Doğada bulunan D vitamini olma özelliğine sahiptir. D vitamin eksikliğine karşı da korumaktadır. 

Bunların yanında bıldırcın yumurtasının içerisinde A vitamiti de bulunmaktadır. Bu ise göz sağlığına iyi gelmektedir. Solonum sorununu ortadan kaldırmaktadır. Bolca bulunan vitamin ve mineral sayesinde vücuda enerji vermekte ve daha dinç hissedilmesine sebep olmaktadır. 

İlgili Haberler