Yüksek Tansiyon Nasıl Düşer ? Yüksek Tansiyonunun Belirtileri Nelerdir?

Tansiyon; vücuttaki kan akışının bozulması nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Düzensiz ve dengesiz beslenme , ruh halinin sürekli değişmesi , spor yapmak ve ani yapılan hareketler kan basıncını yükselterek yüksek tansiyona sebebiyet vermektedir.
Yüksek Tansiyon Nasıl Düşer ? Yüksek Tansiyonunun Belirtileri Nelerdir?

Vücutta bulunan kan damarlarının kalbe baskı yapmasından dolayı kalp krizi , bayılma ve felç gibi durumlar ortaya çıkmaktadır. Tansiyon seviyesi 14-9'un üstünde olan bireyler mutlaka doktora başvurmalıdır.

Yüksek Tansiyon Belirtileri Nelerdir?

  • Enseden gelen baş ağrısı , baş dönmesi
  • Sürekli veya aralıklı olarak kulak uğultusu
  • Burun kanaması
  • Sürekli idrara çıkma ve idrarı tutmada zorluk çekme
  • Aniden gelişen terleme

Yüksek Tansiyona İyi Gelen Kür Tarifleri

Doğanın bize sunduğu güzellikleri kullanarak sağlıklı kürler ile kendimizi tedavi etmek her zaman daha yararlıdır. Tansiyon ilaçlarının yanı sıra bazen doğal yöntemlerle tansiyonu düşürmek sizler için daha faydalı olacaktır. Sizler için hazırlamış olduğumuz bu doğal kürleri uygulamak tansiyonunuza iyi gelecektir.

Nar Suyu Kürü

Narın içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde kandaki oksitlenmeyi önlemektedir. Aynı zamanda vücuttaki kan akışını düzenleyerek kalp sağlığını korumaktadır. Uzman doktorlar narın kendisini yemek yerine suyunu içmenin daha faydalı olduğunu söylemektedirler. Taze nar suyu ile birlikte 6 adet marul yaprağını akşam yemeğinden 1 saat önce tüketirseniz faydasını göreceksiniz.

Pancar Suyu Kürü

Her derde deva pancar suyunun tansiyonu düşürdüğü bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Pancarın içerisinde bulunan mineraller sayesinde kan basıncı düşer ve bu nedenle yüksek tansiyonda düşme gözlemlenir. Pancar aynı zamanda damarları genişleterek kan akışının düzenli olmasını sağlar. Yüksek tansiyon ile ortaya çıkan bayılma , hafıza kaybı , görme kaybı ve kalp çarpıntıları gibi rahatsızlıklar ortadan kalkmaktadır. Pancar suyunu gün içerisinde aç karnına 1 bardak tükettiğinizde faydasını göreceksiniz.

Zeytin Yaprağı Kürü

Zeytin yaprağının bir çok hastalığa faydası olduğu gibi yüksek tansiyona da faydası bulunmaktadır. Özellikle zayıflamak için kullanılan zeytin yaprağı son zamanlarda yüksek tansiyonu düzene sokmakta bire birdir. 3 adet zeytin yaprağını kaynatıp limon ile beraber günde 3 bardak tüketmeniz mümkündür.

İlgili Haberler