Bu besin portakaldan 10 kat fazla C vitamini içeriyor! Kabızlık problemini tamamen yok edecek

Bu besin kabızlığı önlerken aynı zamanda C vitamini eksikliğinden kaynaklı hastalıklara da şifa olmaktadır. İşte detaylar.
Bu besin portakaldan 10 kat fazla C vitamini içeriyor! Kabızlık problemini tamamen yok edecek

Türkiye'de yetiştirilen bu bitki portakaldan on kat daha fazla C vitamini içermektedir. Bu besinin kaynatarak suyunu içtiğiniz zaman ya da çiğ tükettiğniz zaman kabızlık sorununa kesin çözüm olacak. Peki bu ürünün ismi nedir? İşte detaylar. 

Kuzukulağı salatalarda ve kahvaltı sofralarında tüketilmesi gereken besinler arasında yer almaktadır. Ekşi bir ot olan kuzukulağı oldukça lezzetli olmasının yanında sağlığa birçok faydası da bulunmaktadır. Bu bitki portakaldan 10 kat daha C vitamini içerirken aynı zamanda kabızlık sorununu da kökten çözmektedir. Öyle faydaları var ki duyunca çok şaşıracaksınız. Peki Kuzukulağı bitkisinin faydaları nelerdir? İşte detaylar haberimizde yer alıyor. 

KUZUKULAĞI BİTKİSİNİN FAYDALARI 

Kuzu kulağı bitkisi görüntü olarak ıspanak veya rokaya benzemektedir. Fakat rokadan büyüktür. Pazıdan ise küçüktür. Ayrıca ekşi bir tadı vardır. Kuzukulağı genelde salatalarda ve kahvaltılarda tüketilmektedir. Ayrıca cacıklarda da kullanılmaktadır. Kuzukulağı bunların yanında  çorbalarda da tüketilmektedir. Sarmasını yapan bile bulunmaktadır. Gördüğünüz gibi çeşitli tüketim alanları bulunmaktadır. Peki kuzukulağı bitkisinin faydaları nelerdir?

Kuzukulağı böbreklerin çalışmasını sağlamaktadır. İdrak söktürücü olarak tüketilmektedir. Ayrıca bağırsakları yumuşattığı için kabızlığı önler. C vitamini eksikliğinden kaynaklı tüm hastalıkları önlemektedir. Portakaldan bile 10 kat daha C vitamini barındırmaktadır. İşte bu gibi faydaları sayesinde kuzukulağı mutlaka tüketilmesi gereken besinler arasında yer almaktadır.

Bu tarz doğal şifalı bitkilerin faydalarından haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Doğal yollar ile hastalıklara şifa bulmak için araştırmalar yapılmaktadır. Bu gibi araştırma ve çalışmalardan haberdar olmak için Uşak Gündemi takip edin. 

İlgili Haberler