Etin lokum gibi pişmesi için aşçıların sırrı ortaya çıktı! Meğer yanlış yapıyormuşuz

Eti lokum gibi pişirmek için aşçıların kullanmış olduğu yöntem açıklandı. Artık sizde eti en lezzetli hali ile tüketebileceksiniz.
Etin lokum gibi pişmesi için aşçıların sırrı ortaya çıktı! Meğer yanlış yapıyormuşuz

Yemeklerde ya da yalnızca et kavurmasında etin lokum gibi pişmesini sağlayacak yöntem aşçılar tarafından açıklandı. Aşçıların et pişirme sırrı ortaya çıktı. Aşçılar tarafından uygulanan yöntemde maden suyu ile ete lezzet katarak etin lokum gibi pişmesini sağlanıyor.  

Kırmızı et pişirirken dikkat edilmesi gereken noktalar aşçılar tarafından açıklandı. Et pişirirken doğru bildiğimiz hatalar sebebiyle et tam istediğimiz gibi pişmiyor. Fakat bu yöntemi kullandığınız zaman et lokum gibi olacak. Hem lezzetli hem de yumuşacık et pişirmenin yöntemlerini sizler için derledik.  

ET PİŞİRİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER 

Et pişirirken aldığınız etin mutlaka taze olmasına dikkat edin. Dondurulmuşetle kavurma ya da yemek lezzetli olmayacaktır. Bu sebeple mutlaka et alırken yeni olmasına dikkat edin. Bunun yanında eti pişirirken kendi iç yağıyla kavurmalısınız. Eğer iç yağı yoksa tereyağı kullanmanız önerilmektedir. Ayçiçek yağı ile kavurlan et kayış gibi olacak ve lezzeti kaçacaktır. Etin iyi pişmesi için kısık ateşte uzun süre pişirmek gerekmektedir. Yani etin yavaş pişmesi oldukça önemlidir. Bunların yanında ete lezzet katmak için mutlaka damak zevkinize göre baharatların ölçüsünü iyi ayarlamalısınız.  

LOKUM GİBİ ET PİŞİRMEK İÇİN MADEN SUYU YÖNTEMİ 

Aşçıların yöntemi maden suyu ile et kavurması yapmak. Maden suyu etin lezzetini ön plana çıkarmaktadır.  Lokum gibi et pişirmek için yapılması gerekenler şunlardır; 

1 çorba kaşığı tereyağı 

1 çorba kaşığı zeytinyağı 

Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber 

1 çay kaşığı kekik 

1 şişe maden suyu 

Yeterince tuz 

Yarım çay kaşığı karabiber 

Yarım çay kaşığı kimyon 

3 diş sarımsak 

Gereken malzemeler bunlardır. Etin lokum gibi pişmesi için öncelikle tencerede tereyağı ve zeytinyağını koyup eritin. Ardından kuşbaşı doğranmış etleri ekleyin. Kavurmaya başlayın. Etler suyunu çektikten sonra karabiber, tuz, biber, kekik gibi tüm baharatları ekleyin. İnce doğranmış sarımsakları da ekleyin ve üzerine bir şişe maden suyunu dökün. Ateşi en sona kadar açıp pişmesini sağlayın. Ardından ateşi kısın ve biraz da kısık ateşte pişirin. İşte bu şekilde lokum gibi et pişirmiş olacaksınız. 

İlgili Haberler