X hastalığı nedir? YENİ SALGIN yolda 20 kat daha öldürücü

Dünya koronavirüs salgının etkisinden yeni yeni kurtarırken şimdi de X hastalığı ortaya çıktı. Küresel bir salgın olabileceği ifade edile X hastalığı hakkında merak edilenler ve detaylar haberimizde!
X hastalığı nedir? YENİ SALGIN yolda 20 kat daha öldürücü

Uzmanların değerlendirmesine göre X hastalığı koronavirüs salgınından daha da ölümcül. Ortalama olarak 20 kat daha ölümcül olan X Hastalığı için İsviçre’nin Davos kentinde bir etkinlik düzenlenecek. Panelin tek odak noktası ise son günlerde adı sıkça duyulan X Hastalığı olacak!

DÜNYANIN GÜNDEMİNE OTURDU

X Hastalığı için Davos’ta Dünya Sağlığı Örgütü ve ilaç şirketi olan AstraZeneca’nın da aralarında olduğu konuşmacılardan düzenlenen bir panel yapılacak. Panelde X Hastalığı için acil bir planlamanın yapılacağı da gelen bilgiler arasında.

Uzmanların değerlendirmesine göre X Hastalığı koronavirüsten 20 kat daha ölümcül etkileri olan bir virüs. Bu sebeple önceden acil bir plan oluşturulacak.

DSÖ RESMİ SİTESİNDEN DUYURDU

Konu ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü, resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamasında, “Dünya koronavirüs salgının etkisinden yeni yeni kurtarırken şimdi de X hastalığı ortaya çıktı. Küresel bir salgın olabileceği ifade edile X hastalığı hakkında merak edilenler ve detaylar haberimizde!”

Düzenlenen panelin amacı ise henüz tam olarak bilinmeyen X Hastalığı’na karşı tüm dünyanın önden hazır olmasını sağlamak.

“HIZLA YAYILAN BİR HASTALIK”

Toronto Üniversitesi’nden Küresel Sağlık Profesörü Kerry Bowman, yaptığı açıklamasında X’in hızla yayılan bir hastalık olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“X Hastalığı, Covid-19'dan daha güçlü olan çok ciddi bir hastalığın ortaya çıktığı varsayımsal bir senaryoyu temsil ediyor. Bu, hızla yayılan bir hastalık tehdidine dünyanın nasıl tepki vereceği konusunda varsayımsal bir hazırlık”

Değerlendirmelere ve elde edilen ilk verilere göre bu virüsün ilk olarak hayvanlardan ortaya çıktığına inanılıyor. (Örneğin: Domuz gribi vb.) Bu sebeple hastalığın zoonotik bir virüsten çıkabileceği düşünülüyor.