Çalışma Bakanı Işıkhan'dan SON DAKİKA yeni EYT müjdesi! Emeklilik yaşı 5 sene erkene çekiliyor

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan yapmış olduğu son dakika açıklaması ile 1 milyon kişiye 5 sene erken emeklilik müjdesi verdi. Bağ kur'lulara müjde son dakika 2024 gelecek mi, prim eşitleme çıktı mı, ne zaman çıkacak belli oldu.
Çalışma Bakanı Işıkhan'dan SON DAKİKA yeni EYT müjdesi! Emeklilik yaşı 5 sene erkene çekiliyor

Çalışma Bakanı Işıkhan'dan SON DAKİKA yeni EYT müjdesi! Emeklilik yaşı 5 sene erkene çekiliyor - Geride bıraktığımız 2023 senesinin Mart ayında yapılan yasal düzenleme ile ülkemizde emeklilik koşulları bir kere daha değiştirilmiş ve ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişiler için aranılan yaş şartı kaldırılmıştı.

Böylelikle yaklaşık 3 milyon kişi erken emeklilik hakkı kazanmış, aranılan diğer emeklilik şartları olan prim gün şartı ve hizmet yıl şartını taşıyan kişiler emeklilik başvurusu yaparak maaş almaya başlalmışlardı. EYT düzenlemesi yeni tartışmaları gündeme getirirken bunların başında da BAĞKUR prim eşitleme geliyordu.

BAĞ KUR PRİM EŞİTLEME NE ZAMAN ÇIKACAK, BAĞKUR 5400 GÜNDEN EMEKLİLİK NE ZAMAN ÇIKACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur'luların emekli olabilmeleri için gereken prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'ye düşürülmesi vaadiyle ilgili konuştu. "Orta vadede hayata geçireceğiz" dedi.

Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işıkhan, "O söz mutlaka yerine gelecek ama bütçe disiplininden de çok uzaklaşmamamız gerekiyor" ifadesini kullandı. Işıkhan, ev kadınlarının emekli olabilmeleri için sağlanacak prim desteğinin de gündemlerinde olduğunu söyledi. "Orta vadede, madde madde ele alacağız inşallah" dedi. Bu yıl içinde olur mu sorusuna ise "Tamamen bütçe disiplinine bağlı" yanıtını verdi.

İş Kanunuyla ilgili, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu koordinasyonunda yapılan çalışmadaki son duruma ilişkin Bakan Işıkhan, "Güzel, verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Tekerrür eden, işlemeyen bazı yasalar var. Şu an takvim yok. Sadece ön görüşmeleri gerçekleştirdik" dedi. Çalışanların temel haklarının korunacağını, esnek ve uzaktan çalışma gibi yeni çalışma modellerini de kapsayacak bir çalışma olacağını belirtti.

Böylelikle 2024 yılı içerisinde Bağkur prim eşitleme düzenlemesinin çıkacağı kesinleşti. Söz konusu düzenleme ile BAĞKUR'lular için emeklilik prim gün sayısı 7200'den 5400 güne çekilirken bu da emeklilik yaşının 5 sene erkene çekilmesi anlamına gelecek. Bağkur'lular 5 sene erken emekli edilecek.