Bakan Koca kötü haberi verdi! VAKALAR PATLADI en fazla artış yaşanan şehir açıklandı

Ülkemizde son günlerde hastalanan sayısında yaşanan artışla birlikte acillerdeki yoğunluk oranı artmaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan az önce son dakika açıklaması geldi. Vakalar resmen patladı! İşte en fazla artışın yaşandığı şehir..
Bakan Koca kötü haberi verdi! VAKALAR PATLADI en fazla artış yaşanan şehir açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan son dakika açıklaması geldi. Son günlerde solunum yolu enflasyonu geçirenlerin sayısının artmasına ilişkin acile başvuranların sayısının yüzde 20’ye yakın artış gösterdiğini ifade eden Koca şunları söyledi:

“Mevsim şartları nedeniyle beklenen sonuç bu olduğu için, endişe edilecek bir durum yok. Bununla birlikte geçen yılın aynı dönemine göre acile başvurularda yüzde 20'ye yakın artış olduğunu söyleyebiliriz. En fazla artışın olduğu il İstanbul"

“ENDİŞE EDİLECEK DURUM YOK”

Koca, açıklamasının devamında endişe edilecek bir durumun olmadığının altını çizerek mevsim şartları sebebi ile beklenen bir sonuç olduğunu söyledi. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 20’ye yakın artış olduğunu belirten Koca, en sık gribin yani influenza, RSV ve koronavirüsün görüldüğünü, “İçinde bulunduğumuz kış aylarında, bilhassa virüslerden kaynaklanan üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış görülmektedir. Bu artışlar, ülkemize mahsus değil. Kış aylarının sürdüğü diğer ülkelerde durum benzer şekilde. Mevsim şartları nedeniyle beklenen sonuç bu olduğu için, endişe edilecek bir durum yok. Bununla birlikte geçen yılın aynı dönemine göre acile başvurularda yüzde 20’e yakın artış olduğunu söyleyebiliriz. En sık grip yani influenza, sonra RSV ve Kovid görülmektedir” şeklinde sıraladı.

İlginizi çekebilecek diğer sağlık haberleri:

Risk grubunda olan vatandaşların mutlaka aşı yaptırması gerektiğini ifade eden Koca, özellikle kronik hastalığı olanların, hamilelerin, 65 yaş üstü büyüklerin ve 2 yaşın altındaki küçük çocukların üst solunum yolu enfeksiyonlarından etkilenebileceğini belirtti.