Vücut kalp krizi alarmı veriyor! 1 ay önce görülen belirti ortaya çıktı!

Kalp krizi oldukça tehlikeli bir hastalık olarak biliniyor. İnsan ölümlerinin en çok görülen nedeni olan kalp krizinin belirtilerini erkenden görmek mümkün olabiliyor.
Vücut kalp krizi alarmı veriyor! 1 ay önce görülen belirti ortaya çıktı!

Kap vücudun en önemli organlarından birisidir. Bir kalbin ritminde ve düzenli olarak çalışması sağlıklı olmanın karşılığı oluyor. Kalp hastalıklarından dolayı gerçekleşen ölümler insanların en fazla hayatlarını kaybetme nedenlerinin başında geliyor. Bundan dolayı kap krizi riski ile alakalı olarak her insanın bir planı olması gerekiyor.

KALP KRİZİ 1 AY ÖNCEDEN HABER VERİYOR

Kalp krizi ile alakalı olarak bugüne kadar çeşitli belirtiler ortaya konuldu. Şüphesiz bunların tamamı doğruydu. Ancak en ilginç belirtiyi ABD’de bilim insanları keşfettiler. Buna göre özellikle kadınlar kalp krizi geçirmeden 1 ay önce hazımsızlık yaşamaya başlıyorlar. Şüphesiz hazımsızlık tek başına kalp krizi belirtisi olamaz. Ancak bu şekilde bir sorun yaşandığında uzman bir doktora muayene olup olası krizi önlemek mümkün olabiliyor.

KALP KRİZİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Kalp krizi kalbin teklemesidir. Yani düzenli, bir makine gibi çalışan kalp bu sistem içerisinde aksamalar ile karşılaşabilir. Bunun da gerçekleşmesi sırasında bazı belirtiler görülebilir. Kalp krizinin başlıca belirtileri şunlardır:

Kalp krizi olmadan önce göğüs bölgesinde bir ağrı ortaya çıkar. Bu ağrı sürekli olmayacaktır. Ara ara vurup geçer ama dikkat edilmesi gerekir.

Kalp krizi belirtisi sol kolda uyuşma olarak gösterilmektedir. Ayrıca baş dönmesi, mide bulantısı, nefes alıp vermede güçlük yaşanması, erken yorulma, kalp ritminde bozulma, stres bu belirtiler arasında sayılmaktadır.

Kalp krizi ciddiye alınması gereken bir hastalıktır. Bundan dolayı en azından yılda bir defa doktor kontrolünden geçmek sürpriz kalp krizi ataklarını önleyebilir.