1 doz bile koronavirüs aşısı olanlar dikkat! Bu 3 HASTALIKTAN BİRİNE yakalanabilirsiniz

Çin'de ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde tüm Dünya'yı etkisi altına alan koronavirüs salgınında ortaya çıkan aşılar hastalığın gerilemesi ve son 2 yıldır artık mevsim hastalığı boyutuna gelmesine yardımcı olmuştu. Ancak aşılarda kötü haber geldi!
1 doz bile koronavirüs aşısı olanlar dikkat! Bu 3 HASTALIKTAN BİRİNE yakalanabilirsiniz

Konu ile İngiltere merkezli Gazete Daily Mail tarafından önemli bir açıklama geldi. Gazetenin aktardığına göre şu ana kadar yapılan aşı çalışmalarında 3 hastalığın görülme riskinin arttığı belirtildi. İşte detaylar..

Aktarılan çalışma sonuçlarına göre aşıların kan, kalp ve nörolojik hastalıkların riskindeki artışın etkisi ele alındı. OdaTV4’ün aktardığı habere göre aşılar özellikle Guillain-Barre riskinin 2 katına, beyin şişmesinin ise 3,7 kat arttırdığı ortaya çıktı. Yapılan araştırmaya tam 99 milyon kişi katılırken, koronavirüs aşılarının özellikle kan, kalp ve nörolojik bozukluklar üzerindeki etkisi ele alındı.

AŞI OLANLAR ARASINDA 13 TIBBİ DURUM ARAŞTIRILDI

Aşı uzmanlarından oluşan bir koalisyon aşı olan kişiler arasındaki 13 tıbbi durumu ele aldı. 8 ülkede 99 milyon aşı olan kişi üzerinde yapılan çalışma neticesinde BioNTech Pfizer, Moderna ve AstraZeneca aşılarının kişilerde düşünmede ve yürümede zorluk başta olmak üzere farklı beş tıbbi durum açısından risk arttırıcı özellikle olabileceğini söylediler.

ekran-goruntusu-2024-02-21-114524-min.png

“HER İKİ ŞEY DE DOĞRU OLABİLİR”

Yale New Haven Hastanesi Sonuç Araştırma ve Değerlendirme Merkezi direktörü Dr. Harlan Krumholz, yapılan bu çalışma ile ilgili “Her iki şey de doğru olabilir. Milyonlarca kişinin hayatını kurtarabilirler ve olumsuz etkilenen az sayıda insan da olabilir” açıklamasını yapıyor.

BİONTECH AŞISI VE ADEM VAKASI

Çalışmada 3 aşının etkileri ele alındı. Pfizer BioNTech aşısıyla yapılan aşılamadan sonra 7 ADEM vakasının görüldüğü belirtildi. Uzmanlara göre bu kadar vaka görülmesi fazla idi. ADEM, beyin ve omuriliğin mikropsuz iltihaplanması rahatsızlığı olarak tanımlanıyor.

Yapılan çalışma sonucunda ADEM’in, Moderna’nın ilk dozundan sonra görülme durumunun 3,7 kat fazla olduğunu ortaya konuldu.