Tuvalete gidince bu oluyorsa böbrek kanseri olabilirsiniz

Kanserin dünya geneli üzerinde pek çok türü olduğu bilinen bir gerçek. Bazı kanserler önceden teşhis edilerek tedavisi mümkün olurken bazen de tedavi için kanserli o organın alınması gerekebiliyor. Son dönemlerde sıkça duyulan böbrek kanserinde detaylar..
Tuvalete gidince bu oluyorsa böbrek kanseri olabilirsiniz

Böbrek kanseri ile ilgili son dönemlerde pek çok haber çıkmaya başladı. Çok yaygın bir kanser türü olmamasına rağmen, kansere karşı bilinçlenebilmek adına böbrek kanserinin belirtilerini bilmek gerekiyor.

Vücudun dengede durmasının yanı sıra kanın temizlenmesini ve tansiyonunun dengelenmesini sağlayan organ olan böbreklerimizi korumamız gerekiyor. Böbrek kanserinin oluşumu, genel olarak yavaş yavaş büyüyen ve kötü huylu olan tümörlerden meydana gelmektedir.

İLERİ EVREYE KADAR FARK EDİLEMİYOR

Böbrek kanserinde vakaların büyük bir kısmının böbrek dokusunda meydana geldiği bilinmektedir. Yapılan araştırmalar sonucunda kanser sadece tek bir börek üzerinde meydana geliyor. Genellikle de hastalık ileri evreye kadar fark etmesi pek mümkün olmuyor. Ancak böbrek kanserinde bazı belirtiler kişileri uyarabilir.

8078e9a671400038e2f0d1553ddb4524-640x640.jpg

BÖBREK KANSERİNİN BELİRTİLERİ

Böbrek kanserinin belirtileri de bu noktada en sık araştırılan konular arasında yerini alıyor. İşte detaylar:

İdrarda kan: İdrarda kan gördüğünüz bu direkt böbrek kanseri olduğunuz anlamına gelmez. Ancak gelen kan böbrek kanserinden kaynaklıyorsa, kanser ileri evreye ulaşmış olabilir. Mutlaka bir uzmana görünmeniz gerekiyor.

Yorgun ve iştahsız olmak: Genel olarak yorgun ve iştahsız olmak, böbrek kanserinde görülebilen belirtiler arasında yerini almaktadır. Bu belirtilere ek olarak kilo kaybı da görülebilir. Ancak bu durumuna stresin de neden olabileceği unutulmamalıdır. Ayrıca Tip2 diyabet rahatsızlığınız varsa mutlaka bir doktora muayene olmak önemli!

Anemi: Böbrekler, kırmızı kan hücrelerinin üretilmesine yardımcı olur. Kırmızı kan hücreleriniz azaldığında yorgunluğunuz artar ve anemi başlar.

İlginizi çekebilecek diğer haberler:

Aynı zamanda enfeksiyon olmadan ateşin görülmesi, böbrek tarafında ince bir ağrı ve karın/sırt ya da yan taraftaki şişlik için de bir doktora muayene olarak görüşünüzü almanız önerilmektedir.