Sinsi hastalık geri döndü dünya diken üstünde! SALGIN ALARMI Resmi Gazete'de yayımlandı

Dünya peş peşe yaşanan afetler ve salgınlar ile adeta S.O.S. verirken yeni bir salgın hastalık alarmı verildi!
Sinsi hastalık geri döndü dünya diken üstünde! SALGIN ALARMI Resmi Gazete'de yayımlandı

Sinsi hastalık geri döndü dünya diken üstünde! SALGIN ALARMI Resmi Gazete'de yayımlandı - Tüm dünyada etkisini arttıran salgın hastalıklar, küresel iklim değişikliği, doğal afetler pek çok kişinin hayatını olumsuz etkilerken yeni bir salgın alarmı daha verildi.

Dünya 2020 senesinde patlak veren koronavirüs salgını öncesinde kuş gribi salgını yaşamış, salgının son derece ağır sonuçları ortaya çıkmıştı Kuş gribi nedeniyle bir kere daha alarm ilan edilirken Japonya'nın ardından ne yazık ki salgın Avrupa ülkelerinde de etkisini arttırdı ve alarm durumuna geçilmesine neden oldu.

KARAR RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI, SALGIN NEDENİYLE ALARM İLAN EDİLDİ!

Almanya, Hollanda ve Belçika'nın yanı sıra Fransa'da da görülen kuş gribi vakalarının artması üzerine alarm durumuna geçildi. Fransız basınında yapılan haberlere göre Fransa'da alınan tedbirler arttırıldı. Resmi Gazete ile alınan karar kapsamında alarm seviyesi en üst kademeye yükseltilirken kümes hayvanlarının hepsinin kapalı tutulması zorunlu hale getirilmiş oldu.

kus-gribi.jpg

Japonya'nın Saga eyaletine bağlı Kashima kentindeki bir çiftlikte çok sayıda kanatlı hayvanın ölü bulunmasının ardından yapılan testlerde kuş gribinin yüksek bulaşıcılık özelliğine sahip H5 mutasyonuna rastlanmıştı. Söz konusu salgın nedeniyle 40 bin kanatlı hayvanın itlaf edileceği açıklanırken 26 eyaletinde kuş gribi görülen Japonya salgından en çok etkilenen ülkelerin başında yer alıyordu.

Alınan tedbirler arttırılırken kuş gribinin Türkiye'de de görüldüğü ancak yerel olarak görülen vakalarda sınırlı zorunluluklar uygulandığı belirtildi. Örneğin kuş gribi görülen çiftliğin kapatılması ve karantina altına alınması gibi tedbirler hayata geçirilmişti.