TBB AÇIKLADI Yaşanılan bahar nezlesi değil! Sadece İstanbul’da 58 KİŞİ ÖLDÜ

Son dönemlerde acillerin dolup taşması ve her 10 kişiden 9 kişinin hasta olması akıllara salgın düşüncesini getirmişti. Türkiye Tabipleri Birliği’nden önemli bir açıklama geldi. TTB, yaklaşık bir aydır devam eden bu durumun sebebini açıkladı!
TBB AÇIKLADI Yaşanılan bahar nezlesi değil! Sadece İstanbul’da 58 KİŞİ ÖLDÜ

Konu ile ilgili açıklamayı TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı yaptı. Fincancı, yaptığı açıklamasında şu anda yayılan ve pek çok kişinin geçirdiği salgında ölümlerin olduğunu ifade etti. Sayının ise geçtiğimiz yıllara göre daha fazla ölüme neden olduğunu belirtti.

Hesaplamayı yapan TTB Pandemi Çalışma Grubundan Güçlü Yaman, İstanbul’da yılın son haftasında ölümler artış göstererek artmaya devam ediyor. Yüzde 25’in üzerine çıkan oranlara göre İstanbul’da günlük ölüm sayısı 58 civarında.

AŞILANMAKTAN KAÇIYORLAR

Fincancı yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Yeni varyantlara karşı etkili aşıların Türkiye’ye getirilmemesi ısrarı, bunun aşı şirketleri lobiciliği gibi tanımlanması aslında toplumdaki aşı tereddüttünü ciddi boyuta taşıyor. Sadece covid-19’la ilgili değil bu sorun Daha önce grip aşısı olanlar dahi aşılanmaktan kaçıyor”

HERKES COVİD-19 + GRİP GEÇİRİYOR

TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Emrah Kırımlı da aslında herkesin koronavirüs geçirdiğini ve üzerine grip eklendiğini belirterek, “Biz hepimiz, tüm sağlık çalışanları biliyoruz. Hastalarımız COVID-19 geçiriyor. Üzerine grip eklendi. Ancak testi yapılmıyor. Adını koyamıyoruz. Herhangi bir tedbirini de alamıyoruz. Bir aydır uğraşıyoruz ama hiçbir tedbir alınmadığı için alışageldiğimiz şekilde bu salgının yükselip, hızla azaldığını göremiyoruz. Toplumda sürekli devam ediyor” dedi.

BAKANLIK KADERİMİZLE BAŞ BAŞA BIRAKTI

Bakan Koca geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden son son dönemlerdeki hastalığın artışının nezle olduğunu belirtti. Ancak Kırımlı “Biz nezlenin ne olduğunu biliyoruz. Nezle, hapşırık, birazcık boğazımızda kaşıntı, bazen biraz baş ağrısı, kırgınlık, yorgunlukla seyreden, iki-üç günlük bir hastalık. Böyle bir şey geçirmiyoruz. Bunu saklayarak her gün yüzlerce yurttaşımızın erken, gereksiz ölümüne yol açıyorlar. Sağlık çalışanları olarak hasta hasta, öğle arasında serum alıp çalışmaya devam ediyoruz ki bu da gerçekti bir tedavi değil. Daracık koridorlarda bekleyen bebeklere, gebelere, yaşlı hastalara bakıyoruz. Bakanlık kaderimizle baş başa bıraktı. Bakanlık ‘Ölenler ölsün, hastalananlar hastalansın, imkanı olanlar dinlensin’ diyor” diyerek duruma karşı tepkiyi dile getirdi.

Hasta olanların işe, çocukların da okula gitmeye devam ettiğini söyleyen uzman isim, bu şekilde hastalığın daha fazla yayıldığının da altını çizdi.