Su içmek kanser yapar açıklaması! Ünlü doktor uyardı, bu suları sakın içmeyin!

Su içmenin kanser yaptığına dair açıklama yapan Dr. Gürkan Kubilay gündem oldu. Su içmek kansere neden olur mu? Su içerken nelere dikkat edilmelidir?
Su içmek kanser yapar açıklaması! Ünlü doktor uyardı, bu suları sakın içmeyin!

Su içmenin kanser yaptığı iddiası sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü. Bunu dile getiren kişinin Türkiye’nin tanıdığı doktorlardan birisi olması ise iddiayı çok daha ilginç bir yere taşıdı. Dr. Gürkan Kubilay bir açıklama yaparak su içmenin kansere neden olacağını belirtti. Üstelik bunun için de Kolombiya Ünivertsitesi’nin bir çalışmasını referans olarak gösterdi. Bu iddialı söylem ile sağlıklı suyun nasıl olabileceğine dikkat çeken Dr. Gürkan Kubilay tüm Türkiye’ye bir ikazda bulunmuş oldu.

Su içmek kanser yapar. Yetmedi su içmek şeker hastası yapar, o da yetmedi su içmek troidlerinizi bozar. Yetmedi siz gelecekte alzheimer hastası da olabilirsiniz. Su içmek romatizmal hastalıklara da yol açabilir. ‘Hocam ne diyorsunuz’ dediğinizi duyuyorum. Açıklayayım o zaman. Sizin o plastik şişelerden içtiğiniz o suların içinde 1 litresinde 100 bin plastik parçası bulunuyor. Artık gelişen teknoloji ile beraber 1 litre suyun içerisinde ne kadar plastik parçası olduğunu tespit etmek mümkün. Kolombiya Üniversitesi’nde bundan bir hafta önce bir yayın yayınlandı ve gerçekten plastik parçaların insan sağlığı için büyük bir sıkıntı oluşturduğunu söyledi. Bu plastik parçalar sözlerimin başında söylediğim hastalıklara yol açıyor. Onun için su içerken mümkün olduğunca doğal kaynaklar ve cam şişe kullanmaya dikkat edin.” dedi.

SAĞLIKLI SU NASIL OLUR?

Türkiye’de plastik şişe su satışları oldukça yüksek seviyede bulunuyor. Buna damacana sular eklendiğinde rakam çok daha yükseliyor. Yapılan açıklamaya göre tüm bu sular insan sağlığını tehdit ediyor. Sağlıklı bir suyun kendi kalitesinin yanında muhafaza edildiği yerin de önemi olduğu ortaya çıktı. Cam şişelerde bulunan sular daha sağlıklı olabilecekleri şeklinde değerlendirmeler yapılıyor.

Öte yandan sadece su için değil yiyeceklere temas eden tüm plastiklerde aynı şekilde sağlık tehdidi bulunduğu unutulmamalıdır.