Yeni pandemi zombi virüsler! Sibirya'dan yayılacak, görülen en ölümcül salgın!

Sibirya’da donmuş toprakta bulunan zombi virüslerinin yeni bir salgına neden olabilecekleri uyarısı yapıldı. Bu virüslerin çok daha ölümcül salgını tetikleyebileceği belirtiliyor.
Yeni pandemi zombi virüsler! Sibirya'dan yayılacak, görülen en ölümcül salgın!

Küresel ısınmanın hiç beklenmedik bir etkisi bilim dünyasına bomba gibi düştü. Kuzey Kutup Bölgesi’nde donmuş zeminin erimesiyle birlikte binlerce yıldır gömülü kalan zombi virüsleri açığa çıkarma olasılığı yeni bir pandemi sürecine dair hazırlıklar yapılmasını başlattı.

ZOMBİ VİRÜSLERİ BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ TANIMIYOR

İnsanların bağışıklık sisteminin bu zombi virüslerle henüz hiç tanışmadıklarının altını çizen Aix-Marseille Üniversitesi’nden genetik bilimi uzmanı Jean Michel Claverie, “Şu anda pandemi tehdidine ilişkin analizler yapılıyor. Güney bölgelerde ortaya çıkabilecek ve daha sonra kuzey bölgelere yayılabilecek hastalıkların ihtimalleri araştırılıyor. Ancak bu yapılırken kuzeyden güneye doğru yayılabilecek hastalıklar ihmal edildi. Kuzey Kutup Bölgesi’nde insanları enfekte edebilecek ve yeni bir salgın yaratacak potansiyele sahip zombi virüsler var.” dedi.

TEDBİR ÇALIŞMALARI BAŞLADI!

Yapılan çalışmalarda bilim insanları artık Kuzey Kutup Bölgesi’ne de yönelmeye başladılar. Daha önceden hiç bilinmeyen hastalıkların yayılma ihtimallerine karşı Arktik izleme ağı oluşturuldu. Bu ağ sayesinde Kuzey Kutup Bölgesi’nde donmuş topraklar küresel ısınma ile beraber eridikçe ortaya çıkacak olan virüsler takip edilecek. Bu zombi virüsler binlerce yıl uyku halindeydiler. Virüsler donmuş toprakların erimesinin ardından ne şekilde hareket edecekleri yakından takip edilecek.

Hazırlanan proje kapsamında çeşitli senaryolar üzerine de çalışmalar yapılıyor. Buna göre ilk hastalık vakalarının tespit edilip bu hastalıkların görüldükleri yerlerde tedavi edilmeleri sağlanacak. Böylece yayılmaları engellenecek. Bir çeşit küresel karantina uygulaması devreye sokulabilecek. Böylece insanların hiç tanımadıkları virüslerin bir pandemi oluşturmaları engellenecek. Buna dair yapılan çalışmalar içerisinde çok sayıda ülkeden uzman bilim insanları yer alıyor.