Sakın evinize bile sokmayın! Yiyenler kanser oluyorlar!

Sağlıklı beslenmenin formüller uzmanlar tarafından verilse de sağlıksız yiyeceklerden uzak durulması çok daha büyük önem arz ediyor. ABD’de yapılan son araştırmalar en sağlıksız yiyeceği ortaya çıkardı.
Sakın evinize bile sokmayın! Yiyenler kanser oluyorlar!

Uzun ve konforlu yaşamanın sırrı sağlıklı beslenme ve düzenli spordan geçiyor. Uzmanlar insanların her gün hafif de olsa spor yapmalarını tavsiye ediyorlar. Ancak sadece spor yaparak kaliteli bir yaşam sürmek imkansız. Bunun sağlıklı beslenme ile desteklenmesi gerekiyor. Sağlıksız yiyecekler ise erken ölüm ve oldukça kalitesiz bir yaşamı getiriyor.

ABD’de yapılan son araştırmalarda en sağlıksız yiyecek grubu tespit edilerek buna dair çok çarpıcı uyarılar yapıldı. Türk mutfağında da yer edinen bu sağlıksız yiyecekler hemen hemen herkesin sofrasına girmiş durumda. Kanser riski açısından sigaradan bile tehlikeli olan yiyecekler uzmanlarca eve dahi sokulmaması gereken besinler arasında gösteriliyorlar.

İŞLENMİŞ ET YEMEYİN!

ABD’de yapılan araştırmada işlenmiş et yiyen insanların çok daha kolay bir şekilde kansere yakalandıkları tespit edildi. Kahvaltılarda tüketilen sosis, salam, füme etler, köfteler ve benzeri ürünler insan sağlığını tehdit ediyorlar. Bu yiyeceklerin tamamı sağlıksız olarak tespit edilirken kesinlikle yemek listelerinden çıkarılmaları gerektiği bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü de işlenmiş etleri 1. sınıf kanserojen besinler arasında değerlendiriyor. İşlenmiş etlerde taze ette bulunmayan kimyasallar bulunuyor. Bu etlerin raf ömürlerinin uzun olması için çeşitli koruyucu maddelere maruz kaldıkları biliniyor. Bu koruyucu maddeler de kanserojen etki yaparak kanser hastalığının meydana çıkması, gelişmesi ve yayılmasında rol oynuyorlar.

Sağlıklı beslenmek isteyenlere genel tavsiyeler verilirken mevsiminde sebze ve meyve tüketimi ile taze ve işlenmemiş et tüketmeleri öneriliyor. Ayrıca işlenmemiş etlerin de çok pişirilmemeleri tavsiye ediliyor. Her gün mutlaka sebze ve meyve tüketilmesi tavsiye edilirken protein alımının da ihmal edilmemesi gerektiği ifade ediliyor.