Bu ikili kış mevsiminde grip ve nezleyi defediyor MUTLAKA yiyin

Kış mevsimi ne yazık ki beraberinde grip ve nezle gibi mevsimsel hastalıkları da getiriyor. Bu noktada herkes çözümü o mucizevi ikilide arıyor. Özellikle sarımsak ve soğan ikilisinin kış aylarında iyi geldiğini bilmeyen yok! İşte detaylar..
Bu ikili kış mevsiminde grip ve nezleyi defediyor MUTLAKA yiyin

Konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Neriman İnanç, yaptığı açıklamasında bağışıklık sisteminin güçlenmesi için her gün 5-6 porsiyon mevsiminde olan meyve ve sebzelerin tüketilmesi gerektiğini ifade etti.

GÜN İÇİNE YAYILARAK TÜKETİLMESİ GEREKİYOR

Prof. Dr. İnanç, açıklamasında besinlerin gün içinde belirli saatlere yayılarak aralıklı tüketilmesi gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi:

“Özellikle kilo problemleri olanlar için kalorisinden dolayı, diyabet hastaları için şeker içeriklerinden dolayı, böbrek hastaları için ise potasyum içeriklerinden dolayı porsiyon oranlarına çok dikkat etmek gerekir. Bu sebzeler için de gerekli. Kuruyemişler de içerdikleri yoğun magnezyum, çinko, omega-3 yağ asitleri ve E vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Ancak fazlaca tüketilmemesi gerekiyor. Bu besinler gün içinde uygun saatlere yayılarak yenmeli”

KANSERLE RESMEN SAVAŞIYOR

Prof. Dr. İnanç, açıklamasının devamında özellikle brüksel lahanası ve kerevizin tam bir kanser savaşçısı olduğunu ifade etti. Ancak az bir şekilde pişirilmesi ve besin değerlerinin kaybedilmemesi gerekiyor.

SOĞAN VE SARIMSAK İKİLİSİ

Soğan ve sarımsak, içerdiği vitamin ve minerallerle vücut sağlığını ve bağışıklık sistemini desteklemesi ile bilinmektedir. Uzman ismin yaptığı açıklamaya göre soğan ve sarımsak rendelenebilir bir şekilde tüketilebilir. 4-5 yemek kaşığı bal ile harmanlandığında tam bir şifa kaynağı olduğunu ifade eden uzman isim aç karnına tüketilmesi gerektiğini ifade ediyor. Midesi hassas olan kişilerin kontrollü bir şekilde tüketmesinde yarar var.