VAKALAR PATLADI! Son 2 haftada hastaneye giden 100 kişiden 70’i bu hastalığa yakalanmış

Kış mevsiminin zirve yaptığı dönemlerde hastalıklar her geçen gün artış göstermeye devam ediyor. Aktarılan son habere göre son dönemlerde aciller resmen grip vakaları ile dolup taşarken, hastaneye giden 100 kişiden 70’inin grip olduğu ortaya çıktı.
VAKALAR PATLADI! Son 2 haftada hastaneye giden 100 kişiden 70’i bu hastalığa yakalanmış

Aktarılan son habere göre İstanbul Çam ve Sakura Hastanesi’nin acil servisine gün için 2 bin ile 3 bin kişi arasında üst solunum yolu enflasyonu şikayeti ile başvurduğu öğrenildi. Bir yandan da son 2 hafta içerisinde koronavirüs vakalarının da artış gösterdiği ifade ediliyor.

Kış ayının hızlı bir şekilde gelmesi, beraberinde mevsim hastalıklarının da artış göstermesine neden oldu. Okulların açılması, vatandaşların soğuk sebebi ile kapalı kafeleri ve AVM’leri tercih etmesi kış hastalıklarının artmasına neden oldu.

VAKALAR 2’YE 3’E KATLANDI

Aktarılan son habere göre İstanbul’da sadece Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin acil servisine başvuranların sayısı son 2 hafta içerisinde resmen 3 kat artış gösterdi. Normalde günlük 1000 kişinin başvurduğu aciller 2 – 3 bin kişi ile dolup taşıyor.

acil-servisler-dolup-tasiyor-hastanelere-16649461-408-amp.jpg

KORONAVİRS DE PATLADI

Koronavirüs salgınında vakalar hızlı bir şekilde artış gösterirken, uzmanlar kapalı mekanlara gidenler için maske uyarısı yapmaya devam ediyor. Özellikle mesai saatlerinde yoğunluk olabileceği için toplu taşımadaki yoğunluk karşısında vatandaşların tedbir alması gerektiği ifade ediliyor.

RİSK GRUBU AÇIKLANDI

Uzmanlar özellikle 65 yaş üstü kişilerin, kalp, diyabet ve kanser hastalarının risk altında olduğunu belirtiyor. Bu sebeple vatandaşların bu tür salgınlara karşı daha çok dikkat etmesi gerektiğinin altı çiziliyor.