Koronavirüs yeni varyantın belirtileri açıklandı! BİR TANESİ BİLE VARSA hemen acile koşun

Türkiye, koronavirüs salgınını yaklaşık 2 yıl öncesinde bıraktı. Ancak salgın bir türlü dur durak demiyor! Aktarılan son habere göre yeni varyantta belirtiler belli olurken, Prof. Dr. Tevfik Özlü, yeni varyant için önemli değerlendirmelerde bulundu.
Koronavirüs yeni varyantın belirtileri açıklandı! BİR TANESİ BİLE VARSA hemen acile koşun

Koronavirüsün yeni varyantı olan JN.1 dikkat çekmeye devam ediyor. Aktarılan son habere göre yeni varyant için uzman isimlerden önemli bir açıklama geldi. Bilim Kurulu üyesi olan Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Özlü, şu anda telaş edilecek bir durumun olmadığını ifade ederken, varyantın hızlı bir şekilde yayılabileceğinin de altını çizdi.

HIZLA BULAŞABİLİYOR

Özlü, yaptığı açıklamasında konuya ilişkin, “Aslında çok yeni bir varyant değil. 2022’nin son aylarında Hindistan’da ortaya çıkmıştı daha sonra Çin’de, ABD, İngiltere’de Avrupa ülkelerinde bildirilmeye başlandı. Şimdiye kadar elde edilen verilere bakıldığında çok telaş edecek bir durum görülmüyor ama izlenen süreç içerisinde virüsle varyantla ilgili daha net bilgilere kavuşabileceğiz, ama genel itibariyle daha hızlı bulaşma özelliğine sahip olabileceği düşünülüyor” dedi.

VARYANTIN BELİRTİLERİ

Koronavirüsün yeni varyantına ilişkin belirtilerin ne olacağı merak ediliyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerine devam eden Özlü, “Öksürük, ateş, burun akıntısı, geniz akıntısı halsizlik vücut ağrıları, kas ağrıları, baş ağrısı, bulantı kusma eşlik edebiliyor. Tat ve koku alma duyusu kaybı bildiriliyor genelde ayaktan takip edilen hafif vakalar şeklinde seyrediyor. Yine de yaşlı ve kronik hastalığı olanlarda dikkatli olmamız şart bunlarda ağır seyredebilir ölümcül seyredebilir diğer solunum virüslerinde olduğu gibi” diyerek belirtilere ilişkin merak edilenleri sıraladı.

Özellikle yaşlı ve kronik hastalığı olanların bu noktada iyi bir şekilde korunması gerektiği ifade edilerek el hijyeninin her fırsatta önemli olduğunu söyledi. Özlü, öpüşmek ve tokalaşmanın dikkatli yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.