Sahurda yumurta tüketenleri bekleyen tehlike! Aman dikkat

Yumurta, içerisinde barındırdığı vitamin ve minerallerle birlikte son derece faydalı bir besin. Faydalarının yanı sıra tok tutma özelliği ile de bilinen yumurta için Canan Karatay’dan önemli açıklama geldi.
Sahurda yumurta tüketenleri bekleyen tehlike! Aman dikkat

Canan Karatay, yaptığı açıklamasında sahurda çok pişmiş tüketilen yumurtanın yaralı olmadığını ifade ederek, 10 dakika detayına dikkat çekti. Vücut sağlığı için yumurta tüketilmesi gerektiğini ifade eden uzman isim, pişirme tekniklerine değinmeyi de ihmal etmedi.

EN AZ 2 TÜKETİLMESİ GEREKİYOR

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Canan Karatay, sahurda en az 2 haşlanmış yumurta tüketilmesi gerektiğini belirtti. Pişirme konusunda da 10 dakika kuralına değinen Karatay, vücut sağlığı için de tüketilen yumurtanın mutlaka az pişmiş olması gerektiğini vurguladı. Karatay, yıllardır bu konu ile ilgili yapılan haberlerin yanlış olduğunu ifade ederek, vatandaşlara seslendi. Yumurtanın çok piştiğinde bir besin değeri kalmadığını ifade eden Karatay, az pişmiş yumurtanın sağladığı yararlara da değindi.

AZ PİŞMİŞ YUMURTANIN YARARLARI NELER?

Çoğu kişi yumurtayı yemeden önce iyi bir şekilde pişirdiğinin daha yararlı olduğuna inanıyor. Ancak Karatay’a göre az pişmiş yumurta sağlığa daha yararlı. İşte az pişmiş yumurtanın yararları:

Yumurta içerisinde kalsiyum, protein ve omega-3 açısından son yararlı bir besin. Az pişmiş yumurtada bu vitamin ve mineraller 3 kat birden alınabiliyor.

Hücre yenilenmesine de yardımcı olan yumurta kas ve kemiklerdeki asit seviyesini de dengeliyor.

Hormonal sürece de destek olduğu bilinen az pişmiş yumurta, antioksidan bakımından kuvvetli olması ile dikkat çekiyor. Unutkanlık ve demans gibi ciddi rahatsızlıklar için de az pişmiş yumurta öneriliyor.