Kalp krizi gelmeden önce kendini bu belirtilerle gösteriyor!

Kalp krizi önceden farklı belirtiler gösterebiliyor. Konuya ilişkin Sağlık Bakanlığı her yıl ülkemizde yaklaşık 300 bin kişinin kalp krizi geçirdiğini belirtiyor. Bunun üzerine kalp krizi belirtileri daha sık araştırılmaya başlandı. İşte belirtileri..
Kalp krizi gelmeden önce kendini bu belirtilerle gösteriyor!

Konuya ilişkin yapılan araştırmalara göre kalp hastalıklarına bağlı olarak meydana gelen can kayıplarının geneli 70 yaş altında gözüküyor. Kadınlardaki kalp krizi belirtilerinin erkeklere kıyasla daha ön plana çıktığı biliniyor. Kadınlarda görülen kalp krizi belirtileri neler? Kalp krizini önceden anlamak mümkün mü?

KADINLARDA GÖRÜLEN KALP KRİZİ BELİRTİLERİ

Kadınlarda görülen kalp krizi belirtilerinin en temelinde halsizlik ve yorgunluk var. Gün içerisinde çok fazla hareket edilmemesine rağmen kendini hissettiren yorgunluklar kalp krizine işaret ediyor olabilir.

Bunun yanı sıra sık sık terlemek ve nefes darlığı çekmek de kalp krizi belirtileri arasında gösterilebiliyor.

Kalp krizinin genel olarak kendini göğüs bölgesinde meydana gelen ağrılardan anlaşıldığı bilinmektedir. Ancak bunun yanı sıra sırt, çene gibi bölgelerde meydana gelen ağrılar da kalp krizi belirtileri arasında olabilir.

EN ÖNEMLİ BELİRTİSİ

Konuya ilişkin CNN Türk’ün derlediği habere göre kadınlarda kalp krizinin en önemli belirtileri arasında aniden meydana gelen bulantı ve kusma bulunmaktadır. Kalp krizinin engellenmesi ve önlenebilmesi adına uzmanlar bol bol hareket etmeyi, kiloya dikkat etmeyin ve düzenli kontrole gitmeyi öneriyor.

Stresten uzak durmak ve alkol tüketmemek de kalp krizinden korunma yolları arasında bulunuyor.

Not: Haberimiz bir teşhis ya da tedavi niteliği taşımamaktadır. Belirtilerden şüphelenmeniz halinde bir uzmandan destek almanız önerilmektedir.