Sağlık Bakanı Koca SON DAKİKA açıkladı! MHRS randevusu alanlar randevu almak isteyenler DİKKAT

Son dönemde MHRS randevusu alamıyorum diyen kişilerin sayısı artarken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konu hakkında son dakika açıklaması yaptı. MHRS randevu sistemi değişiyor...
Sağlık Bakanı Koca SON DAKİKA açıkladı! MHRS randevusu alanlar randevu almak isteyenler DİKKAT

Sağlık Bakanı Koca SON DAKİKA açıkladı! MHRS randevusu alanlar randevu almak isteyenler DİKKAT - Özellikle de son dönemde zorlaşan MHRS randevuları hakkında son dakika açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapıldı.

Bakan Koca yapmış olduğu açıklamasında yaşanan sorunun farkında olduklarını ve bu sorunun kaynağını belirlediklerini söyleyerek çözümü yakında sunacaklarını ifade etti. MHRS randevusu alan kişilerin büyük bir bölümünün bu randevuya gitmedikleri ortaya çıkarken MHRS randevusu alan ve gidemeyeceği halde randevusunu iptal etmeyen kişilere yönelik yeni düzenlemelerin geleceği açıklandı.

MHRS RANDEVUSU ALAMIYORUM DİYENLER DİKKAT! ÇÖZÜM GELİYOR...

Vatandaşın hastanede bekleme süresini kısaltmak ve sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak adına hizmete açılan MHRS sisteminde son dönemde aksamalar ve sorunlar yaşanmaya başlanmıştı. Gidilmeyen randevuların sayısı büyük bir hızla artarken randevu iptali yapmayan kişiler randevu almak isteyen kişilerin bu hizmete erişim sağlamalarını zorlaştırmıştı.

mhrs-randevusu.jpg

İstanbul Beykoz'daki bir çay ocağında vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet eden Koca, MHRS'de yaşanan randevu sorununa değindi. Bakan Koca vatandaşların soruları üzerine "MHRS randevu sorunu, randevu aldığı halde randevusuna gelmeyenlerden kaynaklanıyor. 2023'te 23 milyon randevuya gelinmedi. Oran yüzde 18. Bu duyarsızlık başkalarının randevu hakkını kullanamamasına yol açıyor. Randevu sadakatsizliğine çözüm bulacağız." diyerek daha sert yaptırımların uygulanabileceği sinyali verdi.

Daha öncede randevu almasına rağmen MHRS randevusuna gitmeyen ve iptal işlemi yapmayan kişilere yönelik olarak 15 gün boyunca bir daha randevu verilmemesi gibi tedbirlerin uygulamaya alınacağı ifade edilmişti. Vatandaşlar MHRS üzerinden en çok cildiye, dahiliye, göz hastalıkları, diş ve kulak burun boğaz bölümlerine randevu bulamadıklarını ifade ediyorlar ve bu konuda şikayetçi oluyorlardı.