Sağlık Müdürlüğü çok net açıkladı! Eksikliği zeka geriliğine neden oluyor

Sağlık Müdürlüğü tarafından özellikle aileleri yakından ilgilendiren çok önemli bir açıklama geldi. Kırıkkale Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre iyot eksikliği çocuklarda zeka geriliği e beyin hasarına neden oluyor.
Sağlık Müdürlüğü çok net açıkladı! Eksikliği zeka geriliğine neden oluyor

Konu ile ilgili özellikle ebeveynleri yakından ilgilendiren açıklama Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından geldi. 21 Ekim tarihinin tüm dünyada “ Küresel İyot Eksikliği Bozuklukları Önleme Günü” olarak kutlandığı ifade edilerek, iyot eksikliğinin zararları açıklandı. Bu durumun tüm dünyayı ilgilendiren önemli bir sorun olduğunun altı çizilerek şunlar söylendi:

“Tiroid bezi boyun bölgesinde bulunur ve vücut için gerekli olan hormonları salgılar. Tiroid hormonları büyüme ve gelişmede önemli rol oynar. İyot ise tiroid hormonları için esas bir bileşendir. Gebe kadınlar ve küçük çocukların iyot eksikliği yönünden daha riskli gruplardır. İyot eksikliğinin bebek ve çocuklardaki sağlık sonuçları çok iyi bilinmektedir. İyot eksikliği bebek ve çocuklarda beyin hasarı ve zekâ geriliğine neden olmaktadır”

iyot-eksikliginin-neden-oldugu-5-sorun-4321-1.jpg

GUATR HASTALIĞI GÖRÜLÜYOR

Yapılan bilgilendirmenin devamında ise iyot eksikliğinin neden olduğu en yaygın durumların başında guatr hastalığının geldiği ifade edildi. Özellikle hamile kadınlarda iyot eksikliğinin ölü doğum, düşük ya da erken doğumun sıkça görülebilmesine neden olduğunun da altı çizilirken, “Doğan çocuklarda da 'kretenizm' denilen hastalık görülebilmektedir" denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER:

RİSK YÜZDE 100

Tüm dünya genelinde yaklaşık 18 milyon bebeğin, annenin hamilelik dönemindeki iyot eksikliğinden kaynaklı zihinsel engelli olarak doğduğu belirtildi. 38 milyondan daha fazla bebekte ise iyot eksikliği risk oranı yüzde 100’den daha fazla!