Her gün 1 tane yiyen kışı hastalanmadan atlatabiliyor! Bağışıklığı zırh gibi yapıyor

Kış ayları çoğu kişi için hastalık anlamına geliyor. Hastalıklardan korunmak ve kışı doktor yüzü görmeden atlatmak mümkün! Ancak bunun için sağlıklı beslenmek ve bağışıklığı güçlü tutmak çok önemli. O besinin resmen bağışıklığı zırh gibi yaptığı açıklandı
Her gün 1 tane yiyen kışı hastalanmadan atlatabiliyor! Bağışıklığı zırh gibi yapıyor

Seveninin olduğu kadar sevmeyenin de olduğu cennet hurması hasadı başladı. Sağlık açısından pek çok faydasının olduğu bilinen cennet hurmasının faydaları neler? İşte merak edilenler!

Osmanlı döneminin hüküm sürdüğü zamanlarda dikilen cennet hurmasını pek çok yerde görmek mümkün. Tadının çok lezzetli olduğu ve tam bir şifa deposu olduğu ifade edilen cennet hurması bağışıklığı güçlendirici etkisi ile biliniyor. Ülkemizde ise en çok Karadeniz bölgesinde yetiştiğini söylemek mümkün.

CENNET HURMASININ YARARLARI NEDİR?

Cennet hurmasın salık açısından pek çok yararı bulunuyor. Her şeyden önce kalsiyum açısından son derecede zengin olan cennet hurması vücuttaki kemik yapısının güçlenmesine de yardımcı olur.

Kalsiyumun yanı sıra C vitamini, demir ve magnezyum konusunda da zengin olan cennet hurması hamile iken tüketildiğinde bebeklerin sağlığı konusunda da etkili bir rol oynar. Antioksidan açısından zengin olan cennet hurması bağışıklık güçlendiricidir. Tüketildiğinde sindirim sistemini çalıştırarak kabızlık sorununun da önüne geçmektedir. Bunun sebebi, cennet hurmasının lifli bir besin olmasıdır.

Bunların yanı sıra cennet hurmasının diğer faydaları şu şekilde:

  1. Düzenli tüketildiğinde iştah açıcı özelliği devreye girer.
  2. İçerisindeki antioksidan sayesinde yaşlanmayı geciktirir
  3. Cildin gerilmesine ve daha parlak gözükmesine yardımcı olur
  4. Stresi azaltır, mutluluk verici bir hormon salgılar
  5. Vücuttaki iltihapları yok ederek, enfeksiyonları temizler
  6. Kansere karşı koruyucu bir görev üstlendiği de bilinmektedir.