Portakaldan DAHA FAZLA C vitamini varmış! Sabah, öğle, akşam yiyin

Portakaldan daha fazla C vitamini olduğu tespit edildi! O üründen mutlaka sabah, öğle akşam yemeniz gerekiyor! Kış mevsimi demek, pek çok kişi için hastalık demek. Hastalıkların daha hızlı ve kolay atlatılması için bol bol C vitamini tüketmek şart.
Portakaldan DAHA FAZLA  C vitamini varmış! Sabah, öğle, akşam yiyin

C vitamini denilince hepimizin aklına mandalina, portakal ve limon gibi meyve/sebze geliyor. Ancak o sebzenin portakaldan daha fazla C vitamini barındırdığı ortaya çıktı. İşte o sebzeye ilişkin merak edilen her şey haberimizde!

PORTAKALDAN DAHA FAZLA C VİTAMİNİ VAR

Kırmızı biberin portakaldan daha fazla C vitamini barındırdığını biliyor musunuz? Ortalama olarak 1 bardak doğranmış kırmızı biberin içerisinde portakaldan 3 kat daha fazla C vitamini olduğu ortaya çıktı. C vitaminin yanı sıra A vitamini açısından da zengin olan tatlı kırmızı biberin göz sağlığına da faydalı olduğu ifade ediliyor.

DOLMALIK YEŞİL BİBER

Kırmızı biber kadar yeşil biberde de çok fazla C vitamini bulunuyor. C vitamini açısından zenginliği ile herkesin tüketmesi gereken dolamlık yeşil biberde ise portakalın 2 katı kadar C vitamini bulunuyor. Lif kaynağı açısından da zengin olan bu sebze bağırsak sağlığına da destek oluyor.

İlginizi çekebilecek diğer sağlık haberleri:

ÇİLEK

Her mevsim olmadığı için mevsiminde bol bol tüketilmesi gereken meyvelerin başında çilek geliyor. Kalp sağlığını korumaya yardımcı olan çilekte de çok fazla vitamin bulunuyor. 1 bardak çilekte ise 84,7 mg c vitamini olduğu ortaya çıktı.

Bunların yanı sıra portakaldan daha fazla C vitamini içeren meyve ve sebzeler şu şekilde:

  • Kivi
  • Ananas
  • Brüksel lahanası
  • Karnabahar
  • Brokoli
  • Kara lahana
  • Acı kırmızı biber