SON DAKİKA! Koronavirüs yasakları geri döndü dünya diken üstünde maske takma zorunluluğu geldi

Son dönemde Türkiye'de gizli salgın olduğu iddiaları gündemdeki yerini korumaya devam ederken koronavirüs yasakları resmi olarak ilk kez geri getirildi.
SON DAKİKA! Koronavirüs yasakları geri döndü dünya diken üstünde maske takma zorunluluğu geldi

SON DAKİKA! Koronavirüs yasakları geri döndü dünya diken üstünde maske takma zorunluluğu geldi - Milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine ve tüm dünyanın büyük bir ekonomik şok yaşamasına neden olan koranavirüs salgını tüm hızı ile devam ederken salgında yeni bir son dakika gelişmesi daha yaşandı.

Son dönemde tüm dünyada yeniden büyük bir grip salgını yaşanmaya başlanırken Türkiye'de de acil servislere başvurularda rekor yaşandığı, yoğun bakım doluluk oranının arttığı uyarısı yapılmıştı. İspanya'da da vaka sayılarında büyük artış yaşandığı ifade edildi. Yaşanan artışlar nedeniyle İspanyol hükümeti maske zorunluluğunu geri getirdi.

İSPANYA'DA MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU GERİ GETİRİLDİ!

İspanya'da son haftalarda grip, influenza ve Covid-19 gibi solunum yolu enfeksiyonu vakalarının artması ve hastanelerdeki yoğunluğa karşı merkezi hükümet önlem aldı. Sağlık Bakanı Monica Garcia, basına yaptığı açıklamada, ülkedeki 17 özerk yönetimin 6'sında uygulanan hastane ve diğer tüm sağlık merkezlerinde maske takma zorunluluğunun ülke geneline genişletildiğini bildirdi.

Garcia, vakalarla ilgili gelişmelerin her özerk yönetime göre ayrı değerlendirileceğini, art arda iki hafta vaka sayılarında düşüş görülen bölgelerde "maske takma zorunluluğunun kaldırılarak, sadece tavsiye edileceği" notunu düştü.

maske.jpg

TÜRKİYE'DE PANDEMİ YASAKLARI, KORONAVİRÜS MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU GERİ GELİR Mİ?

Doktorlar yapmış oldukları tüm açıklamalarda kapalı alanlarda ve toplu taşımada herkese maske takmalarını önerirken grip salgını Türkiye'de de büyük yankı uyandırmıştı. Türkiye'de yasakların geri gelip gelmeyeceği konusunda henüz resmi açıklama yapılmadı.

Ancak vaka sayısındaki artış dikkat çekti. Hükümetin tedbir kararlarını alırken hastanelerin yoğun bakım doluluk oranlarını dikkate aldığı ifade edilirken bu nedenle Türkiye'de şu anda bir zorunluluk ya da yasak kararı gelme ihtimalinin düşük olduğu ifade edildi.