O besin vücudu tam 10 yaş yaşlandırıyor! Tüketiyorsanız aman dikkat

Bazı besinlerin yanlış şekillerde pişirilmesi vücuda çok zarar verir. Bu nedenle sağlıklı beslenmenin yanında pişirme tekniklerine de dikkat edilmesi gerekmektedir. Uzmanlar o şekilde pişirilen ürünlerin cilde büyük zararlar verdiğini açıkladı.
O besin vücudu tam 10 yaş yaşlandırıyor! Tüketiyorsanız aman dikkat

O besin vücudu tam 10 yaş yaşlandırıyor! Tüketiyorsanız aman dikkat: Sağlıklı bir yaşam için bazı besinlerden uzak durulması gerekiyor. Bazı besinlerin ise asla tüketilmemesi gerekiyor. Çünkü vücuda öyle zararlar veriyor ki olduğunuzdan çok daha yaşlı bir vücuda ve  organlara sahip oluyorsunuz. Öncelikle sağlıklı bir vücuda sahip olmak için beslenmenin yanında egzersiz de yapmalısınız.Eğer düzenli bir beslenme sistemi oturtamazsanız yeme bozukluğuna kadar giden bir problem ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Beslenme saatlerine ve yediğiniz ürünleri mutlaka dikkatli seçin. Uzman isimlerden asla tüketilmemesi gereken besinler açıklandı. İşte tüketildiğinde vücuda zarar veren besinler..

MANGALDA PİŞİRİLEN ET CİLDİ YAŞLANDIRIR

Mangal her pikniğin vazgeçilmezlerinden biridir. Fakat siyah ve kömürleşmiş olan et vücuda ciddi zararlar vermektedir. Cildinize zarar vererek erkenden yaşlanmanıza sebep olur. Özellikle cildin kolajen dengesini bozarak yaşlı bir görünüme sebep olmaktadır. Bu sebeple mangal yaparken siyahlaşmış etlerden mutlaka uzak durun.

CİLT VE SAÇ SAĞLIĞI İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Clit ve saç sağlığı için yapılması gereken ise doğal yağlar. Cildin genç görüşünü için sağlıklı yağlar oldukça önemildir. Deride inflamasyonu azaltmak amacıyla ve saçların sağlıklı uzaması için de bu sağlıklı yağlar kullanılmaktadır. Su kaybını önleyerek cildin ve saçların nemli kalmasını sağlar. Bu yağlar avakado, chia, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve Hindistan yağı gibi sağlıklı yağlardır. Bu yağların tüketilmesi gerekmektedir. 

İlgili Haberler