5 gramı bile kalp krizini önlüyor! Mutlaka tüketin

Bu besinin 5 gramı bile kalp krizini önlüyor. İşte o besin.
5 gramı bile kalp krizini önlüyor! Mutlaka tüketin

5 gramı bile kalp krizini önlüyor! Mutlaka tüketin: İltihaplanma, atardamarlardaki mevcut plakları gevşetir ve kan pıhtılarının oluşmasına nede olur. Kalp krizinin yaşanmasındaki en büyük etken ise budur. Günlük hayatımızda yediğimzi besinler kalp krizini tetikleyenbilir. Peki hangi besinler tüketilmelidir?

Yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda JAMA Network Open'de yayınlanan bilgilere göre daha yüksek tahıl lifi tüketimi kalp krizine karşı koruyor. Yaşlı kişilerdeki iltihaplanma düzeylerini düşürerek kardiyyyovasküler hastalık riskinin azaltıyor. Bu konu ile ilgili araştırma yapan Columbia Üniversitesi Maliman Halk Sağlığı Okulu'na epidemiyoloji yardımcı Docenti Rupar Shivakoti önemli açıklamalar yaptı. 

Yapılan açıklamalarda bireylerin önemli bir kısmının özellikle en düşük çeyreklerdekilerin öneliren miktarların altında lif tüketemi yaptılar. Bu durumda bireylerde diyet lif bakımından daha yüksek gıda alımının arttırılması ve potansiyel olarak sağlıkların iyileştirilebileceği açıklandı.

5 GRAMI BİLE KALP KRİZİNDEN KORUYOR

Araştırmalar sonucunda elde edilen bulgulara göre beş gramlık tahıl lifi alımındaki artışın önemli ölçüde daha düşük C-reaktif protein interlöklin 6 sitokinleri ve aynı zamanda interlökin-1 reseptör antasgonisti konsantrosyonu ile ilişkili olduğu açıklandı. Araştırmacılar lif alımının kalp krizindeki etkisini şöyle anlattı;

"Bu sonuçlar, tahıl liflerinin sistemik iltihabı azaltmada daha etkili olabileceğini gösteriyor. Çözümlenmemiş inflamasyonun hem birden fazla hastalık riskinin artması hem de sonuçları ile ilişkili olduğu göz önüne alındığında, çalışmalar inflamasyonun bu sonuçlar üzerindeki spesifik aracılık etkisini araştırmalıdır." denildi. 

İlgili Haberler