Asla tüketmemeniz gereken o besin açıklandı! Felç riskini arttırıyor

Özellikle yetişkinlerin asla tüketmemesi gereken besinler bulunmaktadır. Bu besinlerin vücutta gereğinden fazla bulunması ise felç riskini arttırıyor. Aman dikkat.
Asla tüketmemeniz gereken o besin açıklandı! Felç riskini arttırıyor

Asla tüketmemeniz gereken o besin açıklandı! Felç riskini arttırıyor: Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda vücuda giren şeker miktarının felç riskini arttırdığı ortaya çıktı. Araştırmalara göre doğal şekerin yerine rafinere şekerinin tercih edilmesinin ise birçok zararının yanında felç riskini de arttırdığını ortaya koydu. Dikkat bu besinleri asla tüketmeyin. 

Bu konuda yapılan araştırmalardan elde edilen sonuçlara göre şeker tüketim düzeyinin yüzde 5 daha arttırılması karşısında kalp krizi de dahil olmak üzere birçok hastalığa sebep olduğu ortaya çıktı. Vücudun ihtiyacı olduğundan daha fazla şeker alımı ile kalp hastalığı riskinde yüzde 6 düzeyinde bir artışa sebep oluyor. Bu da tehlike çanlarının çalması anlamına geliyor.

Oxford Üniversitesi Nuffield Nüfus Sağlığı Departmanı'nda araştırmacı  olan Profesör Tim Key vücuda fazladan alınan şeker ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak uyardı. Bu kondua yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen bulguların yalnızca gazlı içeceklerin değil genel olarak rafine şekerin kalp krizi ve felç riskini arttırdığı ortaya çıktı. 

Araştırmacı Profesör Tim Key tatlıya düşkün olan vatandaşların ise bu şeker ihtiyaçlarını şeker oranı yüksek olan meyveler ile karşılamaları gerektiğini üstüne basa basa uyardı. 

NHS'nin yapmış olduğu araştırmalara göre yetişkinlerin günde 30 gramdan  fazla serbest şeker almaması gerektiği öneriliyor. Yani bu da yedi küp şekere eşdeğer gelmektedir. Bunun üzerinde bir şeker alımı ise kalp krizi ve felç riskini beraberinde getirmektedir. Peki rafine şeker içeren besinler hangileri?

RAFİNE ŞEKER İÇEREN BESİNLER

1. Çay ve kahveye eklenen beyaz şeker

2. Hazır meyveli yoğurtlar

3. Çikolata

4. Paketli soslar

5. Unlu mamüller

6.Kek ve pasta malzemelerinde kullanılan krema ve sosylar

İlgili Haberler