Koronavirüs atlatanlar arasında yeni salgın başladı

Koronavirüs salgını bir dönem sadece ülkemizde değil, tüm dünyada büyük bir kaosa neden olmuştu. Sağlık uzmanlarından koronavirüs geçirenlere kötü haber verildi. Koronavirüs salgını atlatanlar arasında yeni bir salgın başladı. İşte detaylar..
Koronavirüs atlatanlar arasında yeni salgın başladı

Konu ile ilgili araştırma Japonya’da yapıldı. Japonya’nın Riken Araştırma Enstitüsü’nda uzmanların hazırladığı yeni raporda ölümcül virüsün küresel ölçekte yeni bir kalp yetmezliği salgınına neden olabileceği belirtildi.

KALP FONKSİYONLARDA AZALMAYA NEDEN OLUYOR

Geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşılan raporda koronavirüsün insan hücrelerine tutunduğu ve kalpte, kalp fonksiyonlarında azalmaya neden olduğu iddia edildi. Özellikle bu durumun koronavirüs geçirenlerde çok sık görüldüğü gelen iddialar arasında.

Keisn bir nedeni bilinmese de önümüzdeki dönemlerde kalp krizi durumlarının artabileceği ifade ediliyor. Kalp yetmezliği riski altında olan kişilerde koronavirüs salgınının durumu büyük ölçüde değişmiş olabilir.

“KALP YETMEZLİĞİ PANDEMİSİNE HAZIRLIK”

Riken Araştırma Enstitüsü'nün lideri Hidetoshi Masumoto, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında “Corona virüsü ile enfekte olan bazı kişilerin kalplerinde kalıcı viral enfeksiyonlar olabilir. Kalp yetmezliği hastalarının sayısında hızlı bir artış göreceğimiz 'kalp yetmezliği pandemisine' hazırlık için bir test sistemi ve tedavi yöntemlerinin oluşturulması gerekiyor" dedi.

İlginizi çekebilecek diğer sağlık haberleri:

Son günlerde tüm dünyada koronavirüsün yeni varyantı olan JN.1 isimli yeni varyantın ortaya çıktığı belirtiliyor. Bu durum koronavirüs vakalarında ciddi bir artışa neden olmaya başladı. Uzmanları açıklamasına göre hızlı bulaşan bu varyantın ciddi bir salgına sebep olmayacak.

JN.1 VARYANTININ BELİRTİLERİ

Koronavirüsün yeni varyantı olan JN1 virüsünün belirtileri merak konusu oldu. Koronavirüsün bir alt varyantı olduğu ifade edilen bu virüste görülen belirtiler şu şekilde:

  • Ateş ve titreme
  • Boğaz ağrısı
  • Öksürük
  • Baş ağrısı
  • Vücut ağrısı
  • Kas ağrısı
  • Halsizlik

Görülen bu belirtilerin kişiden kişiye göre değişkenlik gösterebileceği unutulmamalıdır. Doğru teşhis için hastanede test yaptırmalı ve uzmanlara muayene olmanız gerekmektedir.