Öksürük nöbetlerine Çin formülü!

Kış aylarında solunum yolları hastalıkları çok daha fazla görülüyor. Bu hastalıklar bazen öksürük nöbetlerine neden oluyor. Çinlilerin mucize çayı öksürük nöbetlerinin hemen kesiyor.
Öksürük nöbetlerine Çin formülü!

Öksürük nöbetine tutulanlar yaşan konforlarından uzaklaşabiliyorlar. Özellikle kış aylarında soğuk algınlığı ile başlayan solunum yolu hastalıkları öksürük nedeni oluyor. Bundan dolayı kışa karşı her insan vücudunu savunmaya hazır hale getirmelidir. Bir de sigara kullanımı varsa öksürük kışın kaçınılmaz hale geliyor. Öksürüğe karşı Çinlilerin mucize çayı deva olabiliyor.

ÇİNLİLER ŞİFAYI MANDALİNADA BULUYORLAR

Mandalina kış aylarının en çok sevilen meyvelerinin başında geliyor. Ülkemizde de yoğun şekilde üretilen mandalinayı bulabilmek çok kolay. Bu meyvenin C vitamini deposu olduğu biliniyor. Ek faydaları ile beraber mandalina tüketmek demir gibi bağışıklık sistemine kavuşmak anlamına geliyor. Bunu yüzyıllar öncesinden tespit eden Çinliler şifayı bu meyvenin kabuklarından yaptıkları çay ile buluyorlar.

Çinlilerin buldukları Mandalina çayı formülünün mucizevi bir özelliği var. Doğru bir şekilde yapılan mandalina çayını içenler öksürükten kurtulmakla kalmıyorlar. Aynı zamanda uzun yıllar boyunca öksürük sorunu yaşamıyorlar.

Mandalinanın tadı ve kokusu dikkate alındığında mandalina çayı lezzetli de olabiliyor. Üstelik bu çay mandalinanın meyvesi ile değil kabuklarıyla yapılıyor. Çöpe attığımız mandalina kabukları Çinlilerin şifa kaynağı olması oldukça enteresan bir durum meydana getiriyor.

Mandalina kabuğu çayı yalnızca öksürüğü kesmekle kalmıyor. Bu çayı düzenli olarak tüketenler kan şekerlerini kontrol altına alıyorlar. Aynı zamanda karaciğer sağlığında da önemli etkileri bulunuyor. Mandalina kabuğu çayı iltihap sökücü bir etkiye de sahiptir.

MANDALİNA KABUĞU ÇAYI NASIL YAPILIR?

Öncelikle 2 yemek kaşığını dolduracak kadar taze mandalina kabuğuna ihtiyaç var. Mandalina kabukları bir süre karbonatlı suda bekletilerek üzerindeki zararlı maddelerden arındırılır. Ovalanıp temizledikten sonra kabuklar parçalanabilir. Bir bardağa bu kabuklar konulur ve üzerine sıcak su eklenir. Su ılıklaşmaya başladığında mandalina kabuğu çayı tüketilmeye hazırdır.