İnsanlığın sonunu getirecek GİZEMLİ HASTALIK tedavisi yok! Bilim insanlarında zombi geyik hastalığı ALARMI

Koronavirüs hastalığı nedeniyle milyonlarca kişi hayatını kaybederken insanlık bu seferde yeni bir salgının eşiğinde. Zombi geyik hastalığı hızla yayılıyor...
İnsanlığın sonunu getirecek GİZEMLİ HASTALIK tedavisi yok! Bilim insanlarında zombi geyik hastalığı ALARMI

İnsanlığın sonunu getirecek GİZEMLİ HASTALIK tedavisi yok! Bilim insanlarında zombi geyik hastalığı ALARMI - Küresel iklim değişikliği, savaşlar, kıtlık, depremler ve patlayan volkanlar ile dünya adeta adım adım yok olmaya giderken salgın hastalıkların sayısında yaşanan endişe verici artış sürüyor.

2020 senesinde Çin'in Wuhan eyaletinde ortaya çıkan salgın hastalık büyük bir hızla dünyaya yayılırken koronavirüs salgını kimsenin beklemediği büyüklükte bir tahribata neden olmuştu. İnsanlığın beklemediği büyüklükte bir salgın yaşanırken milyonlarca kişi hayatını kaybederken dünyada büyük bir ekonomik yıkım yaşanmıştı.

ZOMBİ GEYİK HASTALIĞI NEDİR?

Kronik israf hastalığı (CWD) adı verilen zombi geyik hastalığını araştıran Dr. Cory Anderson, "İngiltere'deki deli dana hastalığı salgını, bir gecede, örneğin çiftlik hayvanlarından insanlara bir yayılma olayı gerçekleştiğinde işlerin nasıl çığırından çıkabileceğinin bir örneğini sundu. Benzer bir şeyin gerçekleşme potansiyelinden bahsediyoruz. Kimse bunun kesinlikle olacağını söylemiyor ama insanların hazırlıklı olması önemli." diye konuştu.

deli-dana.jpg

Hatırlanacağı üzere dün 1980 ve 1990'lı senelerde dünyada deli dana hastalığı görülmüş, milyonlarca hayvan bu hastalık nedeniyle telef edilirken 178 insanın ölümü de bu hastalığa bağlanmıştı. Bilim insanları tarafında yapılan araştırmalara göre, 1963 ile 2019 yılları arasında salgın hastalıklar her yıl neredeyse yüzde 5, ölümler ise yüzde 9 oranında arttı. Zoonotik hastalıkların neden olduğu salgınların, küresel ısınma ve ormansızlaşma nedeniyle gelecekte daha sık görülebileceği uyarısı yapıldı.

Zombi geyik hastalığı bulaştığı hayvanın tökezlemiş, ağzı salyalı ve uyuşuk bir görüntüye bürünmesine neden oluyor. Hayvanların boş boş bakmaları üzerine bu hastalığa zombi geyik hastalığı adı veriliyor.